Önceden planladığımız gibi bu hafta da Cuma namazını müteakip arkadaşım Kandilli İlkokulu Müdürü Süleyman Sönmez ile okul ziyaretlerinde bulunmuk.

Gazi Mustafa Altuntaş İlkokulu ilk uğradığımız okuldu. Müdür Serdar Tokur Bey bizi bahçe kapısında karşılayarak okula aldı. Gazi Mustafa Altıntaş İlkokulu, Büyük Çamlıca Tepesinin eteğinde yer alan ve henüz inşaatı tamamlanmayan Çamlıca Camii'nin gölgesinde kalacak. Cami inşaatı tamamlanınca bölgenin çok ziyaretçi çekeceğini tahmin etmek zor değil. Abidevi bir eser olması beklenen Çamlıca Camii’nin sükûnetli gölgesinde cıvıl cıvıl bir okul. Yaklaşık bin altı yüz öğrencisi bulunan okulumuz ikili öğretim yapıyor. Yüze yakın meslektaşımız bu güzel okulumuzda görevli. 

Onlarca çam ağacının yer aldığı bahçe mis gibi havasıyla okulumuza ayrı ve farklı bir güzellik katıyor. İstanbul’un incisi Büyük Çamlıca Tepesi ve onun eşsiz süsü abidevi Çamlıca Camii, serin gölgeli çam ağaçlarıyla kaplı Gazi Mustafa Altuntaş İlkokulu ile beraber sanat eseri bir tablo gibi muhteşem bir manzara teşkil ediyor. Bu şaheser tablonun mütevazı müdürü Serdar Bey gerçek bir eğitim gönüllüsü. Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu olan Tokur, kaymakamlığı tercih etmeyerek öğretmenliği istemiş. O yüzden ben bu “gönüldaş” meslektaşıma “gerçek eğitim gönüllüsü” diyorum. 

Uzun yıllar Kısıklı İlköğretim Okulu’nda görev yaptıktan sonra müdürü olduğu bu okulda da icraatlarıyla adından söz ettiren Serdar Bey’e daha nice başarılı yıllar dileyerek okuldan ayrılıyoruz. 

Güzelim Çamlıca Tepesi’ni aşarak Burhaniye’ye meylediyoruz. Karşımızda “beş yıldızlı otel olsa ancak bu kadar olur” dedirtecek güzellikte muhteşem bir okul. Hakkı Demir Anadolu İmam-Hatip Lisesi. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Bağlarbaşı’nda açılan okul 2015-2016 yılında, Selçuklu motifleriyle beğenmiş Burhaniye’deki yeni binasına taşınmış.

Hani Reis diyor ya eğitim alanında altyapı adına çok güzel işler yaptık, işte bu okul tam da Reis’in sözünü ettiği o güzel işlerden biri. Muhkem ve muhteşem bir fiziki yapı. 46 derslik, tam donanımlı spor salonu, yemekhane, 2000 öğrenci kapasiteli bir mescit, kıraat salonu, konferans salonu var. Meşhur Kurra Fatih Çollak Hocamız da meslektaşlarımıza burada tilavet dersleri veriyor.

İlahiyat günlerimizden tanıdığımız Cemalettin Kapusuz Hocamız bu güzide okulumuzun müdürü. Kapusuz, geçmiş yıllarda Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Sultanbeyli İmam Hatip Lisesi’nde zor zamanlarda görev yapmış tecrübeli bir eğitimci. 

Müdürümüz geçmişteki tecrübelerinden edindiği müktesebatını şimdi bu okulda değerlendirmek istiyor. Dolayısıyla taleplerini etkili ve yetkili mercilere iletmek isteğinde. Bence, Kapusuz Hocamızı üst kademeler dinlerler ve haklı taleplerine olumlu cevaplar verirlerse bundan kazançlı çıkacak olan camiamız olacaktır. 

Cemalettin Bey, okuldaki eğitimci meslektaşlarımızın kalitesini beğeniyor ve takdir ediyor. Uzun vadede mevcut kadronun yüz ağartıcı başarılara imza atacağına inanıyor. Bizim mücadelelerimiz de bu yönde. Özellikle “Cevheran” grubunu oldukça aktif gördük. Cevheran grubu gençliğe örnek olacak faaliyetler sergiliyor. Destek olmak, devamının gelmesini sağlamamız lazım. 

Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden gelecek adına umutlarımız yeşermiş bir vaziyette ayrılırken kafamıza bir soru takıldı. Sizlerle paylaşmak istiyorum. Üsküdar’da neden iki proje İmam Hatip Lisesi’nin ikisi de kız lisesi? Din eğitimi veren bu okullarımızdan en azından birisinin erkek imam hatip lisesi olması gerekmiyor mu?
Yoksa bu durum bir arz-talep meselesi mi?