Yöneticisi. Öğretmeni, veli kısaca herkes okullarda şiddetin olumsuzluğunu vurgu yapar. Ancak, bir türlü bu konuda tam anlamıyla olumlu bir gelişme göstermez. Eğitim sürecinin bir yarası olarak devam eder.

   Ancak, olumsuz sonuçları göz önünde bulundurulduğunda ivedilikle ele alınması gereken sorunların başında gelmektedir. Çünkü, öğrenci için onarılmaz yaralar açmaktadır. Bunların başında şiddete uğrayan öğrencinin öz saygı ve öz güveninin olumsuz etkilenmesidir.

   Öğrenciye uygulanan fiziksel ve sözlü şiddet onların duygularını incittiğinden öz saygı düzeyini düşüren bir etken olabilmektedir. Kuşkusuz, böyle bir sonucun çocuk/genç için çeşitli olumsuzlukları da beraberinde getirmesi kaçınılmazdır.

    Çocuk/gençte öz saygı yitimi kendisini ve çevresini kendisini ve çevresini olduğu gibi kabul etmemesine yol açabilir. Bu durumda da bireyin iç ve dış dünyasıyla çatışma içine girmesine neden olabilir.

    Diğer taraftan, şiddetin yol açtığı öz saygı düşüklüğü öğrencinin sınıf içindeki tutum ve davranışlarını da etkilemektedir. Özellikle, öz saygı düşüklüğü gösteren öğrenciler sınıf içi etkinliklere katılamamaktadır.

    Yine, şiddet ve sonucu olan öz saygı düşüklüğü eksikliği, öğrencileri sınıf içinde informal grupları oluşturmaları ve bu gruplara girmelerini  engelleyebilir. Ayrıca bu öğrenciler yabancılaşma gibi duygulara sahip olabilir.