EĞİTİM ÜZERİNE – 4

 

Bu aşamadan sonra anlattıklarımızı biraz daha müşahhas ve özel hale getirmeye çalışalım isterseniz. Yoksa söylediklerimiz havada kalır.

Eğer gerçekten sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedefliyorsak, çocuğun doğumundan bile çok öncesinden başlamalıyız.

Nasıl mı?

Arz edeyim:

Çocuğun anne ve babası olacakları doğru eğitmeli ve evlilik kurumunun ciddiyetini bütün topluma benimsetmeliyiz.

Peki, zaten öyle bir toplumda yaşamıyor muyuz?

Öyleydi ama şimdi değil…

Dileyen ilgili kurumlardan incelesin dağılan ailelerin oranlarını ve onların ortada potansiyel tehlike olarak kalan çocuklarını…

Kaldı ki dağılmayan ailelerde bile çocuklar ne durumda, orası da ayrı muamma…

Aile içi iletişimsizlik, çocuğa yanlış yaklaşım, ilgisizlik derken kaybolan sayısız değer!

Peki, ne yapılabilir:

* Ergenlikten itibaren hem aile içinde hem de devlet eliyle gençler kadın erkek ilişkileri hakkında doğru bilgilendirilmeli ve sağlıklı kadın erkek iletişiminin yolu yordamı anlatılmalı.

Bunlar okulda da olabilir ama asıl olması gereken toplumun duyarlılığıdır. Bilhassa medya bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır. Magazin, dizi ve programlarında reyting ve para uğruna zihinleri tahrip etmekten vazgeçmeli veya vazgeçirilmelidir.

* Evlilik okullarını zorunlu hale getirip, NLP uzmanlarını oradan uzak tutarak; doğru, yerli, medeniyet değerlerimize uygun eğitimlerle iyi anne baba olmanın ilk adımı atılmalı. Kadın erkek ilişkileri, beklentiler, hedefler… Bunlar, örneklerle güzelce anlatılmalı.

Aile kurmanın ibadet olduğu, her ibadetin de kendine özgü bir gerekliliği olduğu unutulmamalı…

Bizzat kendi hayatımdan biliyorum ki gerek ailesinden ve gerekse çevresinden doğru eğitimi almayan ve uygun örneklerle yetişmeyen erkekle kadın arsında başlayan ilişkiler pembe dizilerdeki hayallerle kurulup kısa süre sonra korku filmine dönüşüyor. Maalesef çocuklar da o kötü sahnelerin içine doğup öyle büyüyor.

Onun için bu eğitimlerin doğru kişilerce ve doğru bir şekilde verilmesi birinci hedef olmalı.

Evet, aile gerçekten çok önemlidir. Sağlıklı bir eğitimden bahsedeceksek öncelikle buradan başlamalı ve temeli sağlam atmalıyız.

(devam edecek…)