Yarıyıl tatili olunca film sektörü de peş peşe piyasaya sürdüğü “oyunlarla” sinema salonlarını epeyce canlı tutuyor bu günlerde.

Dün bir iş merkezinin içindeki sinema salonlarının önünden geçerken; inanılmaz bir kalabalık ve uzun bir bilet sırası gördüm. Sıradakilerin ekseriyeti ise ortaokul ve lise düzeyindeki çocuklar olunca merak edip araştırdım. 

İnternetten kısa bir inceleme yapıp gösterimdeki filmlerin çoğunun fragmanlarını izledim. Bunun yanında tanıtım yazılarını da okudum.

Sonuç olarak son dönemde iki defa izlediğim “Ertuğrul 1890” filmini hariç tutarak...

İzlemeye değer bir film bulamadım.

Sadece bu kadar mı peki?

Değil!

Âcizane edindiğim izlenim kadarıyla, eğer çocuklarımız bu filmleri izliyorlarsa vay halimize!

Tamamen ahlaki yozlaşmaya dönük özel gayretlerle hazırlanan bu filmlerde kalite yok. Tanıtım afişlerinde yaş sınırlaması da olmadığına göre yetkililerimiz herkesin izlemesini uygun görüyor demektir.

Somut bir örnekle arz edeyim:

“Bizans Oyunları” isimli filmin sadece fragmanını izleyin mesela. Tamamen pornografik öğelerle dolu bu filmin amacı insanı düşündürüyor. Üstelik içine ustalıkla yerleştirilmiş siyasi mesajlarla iktidarı hedef alan bir propaganda aracı olarak hazırlanmış görüntüsü veriyor.

Allah rızası için söylüyorum. Bu filmin fragmanına bakın ve elinizi vicdanınıza koyun. Hangi gelişmiş ülkede böyle bir düşkünlük olur?

Üzgünüm ama bu filmi izleyen bir çocuktan hayır beklemeyin. Milli ve manevi değerlere bağlılık, büyüklere saygı, küçüklere sevgiyi hayal bile etmeyin.

Diğer filmlerin çoğunun bu filmden pek farklı olmadığını söyleyerek lafı kısaltayım, izninizle!

Sinemaya, sanata, tiyatroya özel ilgisi olan ve destekleyen bir kişiyim. Eğer biraz anlıyorsam bu filmlerin sanatla manatla alakası yok!

Öyleyse soruyorum.

  1. Ey yetkililer, uzmanlar; bunlardan haberiniz yok mu? Bu filmleri kim hazırlıyor? Hangi amaca hizmet ediyorlar? Buna karşı bir tedbiriniz var mı?

  2. Ey bu milletin menfaatini koruyup kollamakla görevli savcılar; Sansüre ben de karşıyım ama Sabi sübyanın bu tür aşırı cinsel içerikli ve siyasi mesajlı filmleri izlemesi kanuna aykırı değil mi? Tedbir almayan ilgililer sorumlu değil mi? Yoksa “Bizans Oyunları”yla gençliğimizi elden götüren bu melanetlerle ilgili şikâyet mi yok? Buyurun bu yazımı ihbar sayın lütfen.

  3. Ey vatandaş; çocuklarınızın nerelere gittiğini, neler izlediğini takip ediyor musunuz? Ediyorsanız o uzun kuyrukları ne diye “Ertuğrul 1890” gibi güzel bir filmde göremedik? Sonra çocuklarınızın sizi hayal kırıklığına uğratmasına dayanabilecek misiniz?

  4. Ey teröre destek veren akademisyenler, çocukların camiye gitmesine şiddetle karşı çıkan sendikalar, olur olmaz her konuda ortalığı karıştıran aktivistler; bu konuda neden bu kadar sessizsiniz? Çocuklarımızı ahlaksızlığa ve amaçsızlığa iten bu bel altı sinema filmlerini tehlikeli bulmuyor musunuz?

  5. Ve son olarak… Ey bu milletin milli ve manevi değerlerine bağlı STK lar; neden tepki vermiyorsunuz?

Benim elimden gelen bu maalesef. Vicdanım sızlıyor ve üzülüyorum. Gençlerimiz elden gidiyor.

Tehlikenin farkında mısınız?