Siyasal, ideolojik veya kimliksel hedeflere ulaşmak için sivillere; resmî, yerel ve genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanımıdır. Terör uygulayan organize gruplara terör örgütü; terör uygulayan şahıslara ise terörist denir.

Çok sıkıcı ve monoton oldu değil mi?

Bu tanım çoğunlukla doğrudur ama sadece terörü besleyenlerin ince taktiklerle ürettiği bir algı yönetimidir diye düşünüyorum. Yani şimdi terör kendi kendine mi ortaya çıkıyor? Onu besleyen, büyüten, pohpohlayan bir güç yok mu?

Laf-ı güzaf!

Asıl tanımı şudur;

Bir yarası olan Bilo’nun dayanamayıp eşkıya olmaya karar vermesi ve yanına aldığı birkaç baldırı çıplakla dağa çıkması, bir süre sonra açlıktan kırılma tehlikesi baş gösterince pişman olması ancak bu sırada namı yayılmış olan bu sefilleri kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak isteyen güçlü bir ağanın onlara sahip çıkıp beslemesi ve gerektiğinde halka veya devlet görevlilerine karşı kullanmasıdır.

Tanım şöyle devam ediyor;

Bu arada Bilo ile aynı yaraya sahip birçok kişi onun etrafında toplanırken; aslında Bilo’nun ruhunu ağaya sattığından habersizdir. Hak, adalet ve barış için mücadele ettiğini sanan zavallılardan bazıları işe uyansa da; ya çıkarları gereği ya da korkudan seslerini çıkaramazlar.

İş gittikçe zıvanadan çıkar, artık kime dost kime düşman oldukları belli değildir. Bütün sloganlarında ağaya küfrederler ama onun çıkarına ters düşen hiçbir hareketi de yapmazlar/yapamazlar. Mücadelesine hayran oldukları Bilo ise çoktan Ağanın kapı kulu olmuş ve elde ettiği maddi gücün de keyfini çıkarmaktadır. Ve artık eskisi gibi özgürlük taraftarı değil, bilakis en ufak bir aykırı sese bile tahammül edememektedir.

Tanım şöyle biter;

Bilo ve çetesi iyice zıvanadan çıkmıştır. Artık bir tek ağanın verdikleri yetmediğinden, çıkarı olan daha nice ağalara da kulluk etmeye başlamışlardır. Hatta bazen daha güçlü olan ağanın emri ile diğer ağalarına bile çemkirmektedirler.

İşler o kadar karışmıştır ki; el kimin, tetik kimin, sipariş kimin, hedef kim belli değildir. Bu dakikadan sonra mesele artık Bilo bile değildir. Asıl mesele ağaların ne istediğidir.

İşte terör budur.

Bana bir tane terör örgütü gösterin ki, sırtını uluslar arası bir güce (ağaya) dayanmadan ayakta durabilsin. Var mı? Elbette yok.

Daha da ileri gideyim;

Dünyadaki bütün terör örgütlerini üreten ve kullananlar kapitalist/emperyalist güçlerdir (ağalardır).

Mesela;

ABD dir

Almanya dır

Fransa’dır

İngiltere’dir

Rockfeller’dir

Rotchild’dir

Ve daha niceleridir.

Elbette bu güçler her istediklerini terörist yapamazlar. Terörü üretmek için kaşınası bir yara gereklidir.

Siyasal, ideolojik yaralar gibi…

Etnik, kimliksel yaralar gibi…

Dini, mezhepsel yaralar gibi…

Ve daha niceleri.

Sistem belli;

Kaşı, yatırım yap, besle, kullan!

Ağalar belli, teröristler belli…

Hedef besbelli;

Yeni yeni palazlanıp kendi toprağını işletmek isteyen Türkiye’nin başını ezmek için bütün ağalar birleşmişler anlaşılan. Gündüz yüzümüze gülüp, gece teröre talimat veriyorlar.

Özetleyecek olursak kıymetli dostlar;

Eğitim şart!