Neden çocuklarınıza bir şey söylediğiniz zaman size sessiz bir şekilde anlamsız bir yüz ifadesiyle bakıyorlar?

 Neden eşinize bir söz söylediğiniz zaman hemen Kızıyor ya da birden parlayıveriyor?

 Neden bir söz söylendiği zaman yanlış anlaşılıyor?

Neden boşanmalar bu kadar hat safhaya çıktı, aile içi problemler bu kadar arttı?

 Evet, tüm bu soruların cevabı mantık muhakemenin çöküşüdür. Çünkü mantık muhakeme söyleneni anlamlandırmaktır, yorumlamak, tır yordamaktır.

Medya ve beslenmedeki katkı koruma maddeleri sebebiyle bugün birçok insanın, mantık muhakeme kapasitesi düşmesi, mantık muhakeme problemlerin ortaya çıkması, beraberinde toplumsal bir çöküşü getirmiştir.  Mantık muhakeme Çöktüğü Zaman toplumsal birçok problem de kendini gösteriyor.

Peki, toplumsal Mantık muhakeme nasıl çöküyor? Elbette birey ile başlar.  Öncelikle birey ne kadar küçük yaştan itibaren fazla televizyon izlemişse,  çizgi filmleri ne kadar fazla izlemişse,  beyin o kadar pasifleşmiş oluyor ve süreç içerisinde mantık muhakeme mekanikleşip beyin mantık muhakemesi neredeyse sınırlar daralıp ortadan kalkacak hale geliyor.  Artık selam verirken “Slm”, artık Allaha ısmarladık yerine “bay” gibi cümleler beynin mekanikleştiğinin bir göstergesidir.  Yediğimiz içtiğimiz katkı koruma maddeleri çok ciddi manada İnsan beynine ve vücuduna zarar veriyor. Birçok katkı koruma maddesi ve aynı zamanda temizlik ürünü beyin hücrelerine çok ciddi zarar vermektedir. Beyin nöronları zarar gördüğünde nörotransmitterler dediğimiz beyin elektrokimyasal yağlarını da çok ciddi manada hasara uğramaktadır.

 Dolayısıyla her insan yediği içtiğine dikkat edecek. Her insan medyayı bilinçli kullanacak ve özellikle 10 yaşlarına kadar televizyon ile hemhal olmayacak. Bugün birçok ülkede küçük yaşlardaki çocuklara televizyon izletilmezken ülkemizde “televizyon çocukları sosyalleştirir” adı altında başta çocukların beyinlerini hasarı uğraşıyoruz. Zihin-kas koordinasyonlarını bozuyoruz.

Çizgi filmler ciddi manada mantık Mahkemeyi de İflas ettiriyor.

 Daha sonra ne söylenenleri anlamlandırabiliyor ne yorumlama gücü kalıyor ne yordama  yapabiliyor...

 Bunlar da sonuçta hedefsiz, plansız, idealsiz, geleceğe yönelik kaygıları olmayan, geleceğini düşünemeyen gençlerin yetişmesine sebep oluyor. Lütfen çocuklarımızı ve ailemizi muhafaza edelim. Aile içi problemler kişilerin, yani aile bireylerinin birbirini anlamamasından kaynaklanıyor.

 İşte, bu mantık muhakeme problemi sonucudur.  Kardeşler arasında kardeşlik bağı zayıflıyor ve bir süre sonra ortadan kalkıyor ve öfke patlamaları yaşıyor.  Bir kısmı ise bir süre sonra sosyal fobiye müptela oluyor.  Birçok Davranış bozukluğu, birçok hastalık yani ruhsal hastalık mantık muhakemenin çöküşünden kaynaklanıyor.

Adnan Kalkan

Psikoterapist

Aile Eğitim Danışmanı