Yelkenci İsabetli Bir Tercih

 İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’ın Ankara’ya Bakanlık üst düzey bir göreve atandığı haberleriyle İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna gelecek isimler üzerinde yürütülen manipülasyonlar nihayet sona erdi.

İstanbul Türkiye’nin en büyük İl’i olup ülkemiz nüfusunun beşte biri bu şehirde yaşamaktadır. 39 ilçede 6 Bin okul, 3 Milyon 78 bin öğrencisi, 130 binin üzerinde eğitim ordusuyla bir mega kenttir.

 İstanbul’un birçok ilçesinin nüfusu, Anadolu’daki birkaç ilin toplam nüfusunu katlamaktadır. Şüphesiz Türkiye İstanbul değildir. Fakat İstanbul Türkiye’nin bir mozaiğidir.

Devlet yönetimi tarafından İstanbul merkezli uygulanan laboratuvar uygulamalar eğer İstanbul’da başarılı olmuş ise şüphesiz Anadolu’da da başarılı olmuştur.

Onun için değişim genellikle İstanbul merkezlidir. Eğer değişim tabandan tavana olacaksa aslan payı İstanbul’a düşer.

Hal böyle olunca bu ilimizin maarif müdürlüğü de aynı şekilde önem kazanıyor. Bu minval üzere pek çok kişi, nefesi yetsin-yetmesin, kapasitesi tutsun-tutmasın hep Cağaloğlu yokuşuna tırmanmaya çalışmışlardır.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’ın Ankara’ya ‘’Talim Terbiye Kurulu Başkanlığına’’ atandığı haberleri basında yer alınca ortalık renklendi.

Pek çok isim yazılı ve görsel basında arzı endam etti. Hayal âlemlerinde renkli hülyalara daldı. Kulisler hareketlendi.

 Nihayet İstanbul’un Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna bir isim bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları (eski) Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci.

İstanbul Maarif müdürlüğüne taraftarını getirmek isteyen bazı lobi faaliyetleri, Yelkencinin İstanbul’a dönüşünü ertelese de, engelleyemedi.

Ömer Faruk Yelkenci basından takip ettiğim isimlerden. En azından toplumun itiraz etmeyeceği, her kesimin mutabık kalabileceği bir isim.

Şimdiye kadar İstanbul için adı geçen profillere göre önceliği olan bir isim. Duruşuyla, sözleriyle, geçmiş icraatlarıyla olumsuz bir intiba vermeyen, müspet bir isimdir.

Yeni İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yelkenci ‘’İstanbul için isabetli bir tercih’’ olmuştur. Dileriz İstanbul’u idare etmeye değil, İstanbul’u yönetmeye gelmiştir.

İstanbul (eski) İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız göreve başladığı 24 Eylül 2009 tarihinden bugüne kadar eğitim camiasını rahatsız edecek bir uygulaması olmamıştır. Bana göre başarılı bir hizmet sürecini tamamlamıştır. Yıldız’ın Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri olarak görevlendirilmesiyle yeni görevinde başarılar dilerim.

Ülkemizin maarifle ilgili pek çok sorunları vardır. Elbette İstanbul merkezli eğitim sorunları da olacaktır. Dileriz yeni İstanbul Milli Eğitim Müdürümüz bu sorunların üstesinden gelir, başarılı olur.

Ömer Faruk Yelkenci ve Muammer Yıldız geçtiğimiz hafta sonu eski çalıştıkları kurumlarında düzenlenen programlarla eski çalışma arkadaşlarına veda etmişlerdi.

Yeni görevine başlayan, çiçeği burnunda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenciye ‘’hayırlı olsun’’ diyor, başarılar diliyorum.

                                                                                           Abdullah YADİGAR-14/03/2016