Sevgili MEB;

Öğretmenlik mesleği nedir, bilir misin? Bir çocuğun yüreğine dokunmak, yürekten yüreğe  gözle görülmeyen bir gizli yol inşaa etmektir. O’nda derin etkiler bırakmaktır. Bir birey olarak yüzlerce öğrenciye, meslektaşlar olarak ise tüm öğrencilere karanlıkta yol bulmaları için deniz feneri olmak, onları fırtınanın içinde kalmış bir gemiden sağ salim kıyıya çıkarmaktır. Ömrü boyunca öğrencilerinin ana-babalarının umudu olmayı başarabilmektir. Belki de yere kapaklanmış bir toplumu elinden tutup yavaşça ayağa kaldırıp üzerindeki tozu toprağı temizleyerek yeniden koşmasını sağlamaktır. Yani, sırtından bıçaklanmış dahi olsa sırtında binlerce ton ağırlığı hissederek yaşamaktır.

Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadan hep umudun ana kaynağı olarak bir çıkış yolu olmaktır. Bir anını bile öğretmeden ve öğrenmeden geçirmenin hüznünü kalbinde hissederek nefes alıp vermektir. Gittiği her misafirlikte veya ağırladığı her misafiriyle bıkmadan usanmadan, hayatının hediyesi olarak kabul ettiği öğrencilerini dilinden düşürmemektir. Hangi meslekteki insanlar hizmet verdikleri kişilere dolayısıyla mesleğine aşk ve tutkuyla bağlıdır? Sorusu sorulduğunda akla ilk gelen olmaktır.

Her türlü zorluğa, zorbalığa sadece ve sadece öğrencileri için katlanmaktır. Ufukta gördüğü güneşe uzanmak için her sabah yeniden heyecanla kalkıp okula gitmek ve öğrencileriyle buluşmaktır. Hasılı kelam, mesleğini bir hayat biçimine dönüştürmektir. 

Aynı idealleri paylaştığımı düşündüğüm Sevgili MEB, bir dünya medeniyeti kurabilmenin yolunun bilim ve teknolojiden önce ruh ve gönülden geçtiğini, ruhsuz ve gönülsüz bir teknoloji medeniyetinin insanlığa kan ve zulümden başka hiçbir şey getirmediğini hep beraber müşahade etmekteyiz. Öğretmenin olarak seni seviyor, sana değer veriyor ve güveniyorum. Birlikte başaracağımıza inanıyorum. Senin de bana ve meslektaşlarıma bu konuda yardımcı olacağına inancım sonsuzdur.

Gelin, birlikte performans meselesini yeniden gözden geçirelim. Toplumun münevverleri ve yol göstericileri olan meslektaşlarımı rencide etmeden sürekli geliştirmeyi sağlayacak bir yöntem bulmanın mümkün olduğunu gösterelim.

Baki selam ve saygılarımla...

 

Muhammet BOZKURT