Eğitim kurumlarına ilk defa yönetici görevlendirme sözlü sınav duyurusu ve İlk Defa Yöneticilik Başvurusu Yapacak Adayların ve Onay İşlemlerini Yapacak Okul/Kurum ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinin Başvuru Sürecinde Dikkat Etmesi Gereken Hususlar:

Bakanlığın görevlendirme takvimine göre 14-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında sözlü sınav yapılacak olup 24-30 Haziran 2021 tarihleri arasında sözü sınava katılmak isteyen yönetici adaylarının başvuruları MEBBİS modülü üzerinden alınacak olup adayların MEBBİS üzerinde yer alan tüm bilgilerini kontrol etmeleri, eksik veya hatalı bilgilerini başvuru işlemleri öncesinde mutlaka güncelletmeleri gerekmektedir.

Okul/kurum müdürlükleri ile İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından MEBBİS üzerindeki başvuru ekranı başvuru süresi içerisinde inceleme, kontrol, onay ve red işlemleri için güncel olarak takip edilecektir.

12-13 Temmuz 2021 tarihleri arasında, yazılı sınav puanı ile Ek-1'de yer alan değerlendirme formu üzerinden yapılacak değerlendirmeye göre alınan puanın aritmetik ortalaması sonucunda oluşan puan sıralamasına göre en yüksek puan alandan başlamak üzere, eğitim kurumlarının münhal bulunan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılığısayısının ayrı ayrı tespit edilerek üç katı aday belirlenecektir.

14-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında sözlü sınav uygulaması yapılacaktır.

Sözlü sınav sonuçları Bakanlığımızın görevlendirme takvimine göre 02-03 Ağustos 2021 tarihleri arasında ilan edilecek olup 04-10 Ağustos 2021 tarihleri arasında ise sözlü sınav sonuçlarına itirazlar alınacaktır.

11-12 Ağustos 2021 tarihleri arasında ise varsa sözlü sınav sonuçlarına itirazlar değerlendirilecek ve kesin sonuçlar ilan edilecektir.

Başvuruya esas kesin puanlar 19-20 Ağustos 2021 ilan edilecek, tercihler 26 Ağustos - 01 Eylül 2021 tarihleri arasında alınacak, başvuru sonuçlarının açıklanması ve görevlendirmeler Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde eğitim kurumu yöneticiliklerine valiliklerce yapılacak görevlendirmelere ilişkin iş ve işlemlerin, birer örneği de ekte yer alan 2021 Yılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yeniden Yönetici Görevlendirme ve 2021 Yılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına İlk Defa Yönetici Görevlendirme Takvimleri çerçevesinde yürütülecek.

İlk Defa Yöneticilik Başvurusu Yapacak Adayların ve Onay İşlemlerini Yapacak Okul/Kurum ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinin Başvuru Sürecinde Dikkat Etmesi Gereken Hususlar:

1- Adayların, hizmet belgesindeki görev yerlerini, kadro unvanlarını, görevlerinden ayrılma ve başlama tarihlerini kontrol etmeleri, hata var ise ilgili birimlere müracaat ederek düzeltmeyi yaptıktan sonra başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvurular bittikten sonra yapılacak güncelleme istekleri dikkate alınmayacaktır.

2- Ek-1’de puan hesabında yer alan belgeler resmî onaylı (aslı gibidir) olacak ve 11 Şubat 2017 – 30 Haziran 2021 tarihi aralığını kapsayacak belgeler geçerli sayılabilecektir

. 3- Başvuruda bulunacak adaylar; en geç son başvuru tarihine kadar (30/06/2021) EK-1 Yönetici Değerlendirme Formunda belirtilen değerlendirmeye esas bilgi ve belgelerinin MEBBİS modülüne işletilmesinden ve Yönetici Görevlendirme Başvurusu Ekranına girilen bilgilerin doğruluğundan kendileri sorumlu olacaklardır. MEBBİS’e daha sonra işletilen belgeler dikkate alınmayacaktır

4- Yöneticilikte vekaleten / geçici görevlendirme olarak geçirilen süreler ile askerlik hizmetini temel askerlik eğitiminden sonra asker öğretmen olarak yerine getirenlerin bu süreleri öğretmenlikte geçmiş gibi değerlendirilecektir. Askerlikteki er/erbaş yedek subaylık öğretmenlik hizmet süresine dahil edilemeyecektir.

5- Yöneticilikte (kurucu müdürlük ve müdür yetkili öğretmenlik dahil) geçen süreler, aylıksız izinli olarak geçirilen süreler, asker öğretmenlik haricindeki askerlik süresi ve temel askerlik eğitiminde geçirilen süreler öğretmenlikte geçen hizmet süresinin hesabında dikkate alınmayacaktır.

6- Yargı kararına bağlı olarak iptal edilen idari işlemler yok sayılacağından bu durumda olanların hizmetleri atama öncesi bulunduğu görevde geçmiş sayılacaktır. Örnek: Yönetici olarak görev yapan bir kişinin öğretmen olarak ataması yapıldıktan sonra bu kişi yargı kararıyla tekrar yönetici olarak atansa aradaki öğretmen olarak geçirilen süre yöneticilikte geçirilmiş gibi değerlendirilir.

7- Millî Eğitim Bakanlığı Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge gereğince ödül vermeye yetkili makamlar tarafından verilen ödüller geçerli sayılacaktır. (Bakan, Vali ve Kaymakamlık Makamı)

8- Sınav puanları 3 (üç) yıl geçerli olup, 2018-2021 yıl aralığındaki kullanılmayan sınav puanı olan adayların başvuru yapabilecektir.

9- Alt göreve başvuru yapılamayacak. Adaylar şartları tutan yönetim ka