Aylardır 60 bin öğretmen ataması için sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan ve var güçlerini ortaya koyan, bizim de Ajans Kamu olarak destek verdiğimiz ve birçok kez haber yaptığımız öğretmen adayları, atama sayısının 20 bin kontenjan olarak belirlenmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a tepki gösterdiler. 

Bakanlığın bugün kontenjan dağılımı ve atama takvimini açıklamasının ardından, twitter'da açtıkları hashtag ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u istifaya davet ettiler. Henüz mesleğinin başında olan öğretmenlerin miili eğitim camiasında son yıllarda eğitimci bir Bakan beklentisinin ardından gelen Bakan'a karşı yaptıkları sosyal medyada ki linç girişimi eğitim camisında hayli tepki topladı.

Atama rakamını ve atama takvimini beğenmeyen öğretmen adayları sosyal medyada açtıkları etiketle Bakan Selçuk'a karşı büyük haksızlık yaptılar. Öğretmen atama kadrosunu Milli Eğitim Bakanı değil Maliye Bakanı belirliyor.

Öğretmen adaylarının aylardır güzelleme yaptıkları bakan Ziya Selçuk'u, hoşlarına gitmeyen bir atama takvimi ve kontenjan dağılımı var diye linç etmeye kalkmaları ise öğretmenlik tavrına yakışmamıştır.

İşte o twetlerden bazıları

Bazı Öğretmen adayları yaptığımız açıkklamaya da hakaret ve küfürlü mesajlar boyutunda tepki göstererek kendilerinin  bir anda tepki görmelerine de neden oldular .

Yorumlarınızı haberin altına yazabilirsiniz..