Ajanskamu-Özel Haber

Ajanskamu.net  olarak Atama Bekleyen Öğretmenlerimiz Branş Kontenjan Talebi ve Analizlerini gündeme getirmeye devam ediyoruz.

Atama bekleyen öğretmenlerimizin sesi olarka Ajanskamu.net sizlerin hizmetinde. 60 bin öğretmen atama talebinini yoğun bir şekilde gündemde olduğu bu dönemde atama sürecinize bir nebze olsun katkı sunmak sizlerin de sesi olmak istiyoruz.

Bu konuda Fen Bilimleri Branşığetmen adaylarından branşlarının analizini ve atamalardaki kontenjan talebini bizlere iletmelerini istemiştik.

İşte Sınıf Öğretmenlerinin sitemize ulaştırdıkları atama branş analizi ve kontenjan talepleri ile ilgili o açıklama

Görüş alışverişinde bulunmak için Telegram kanalımıza abone olarak görüşlerinizi iletebilirsiniz. 

Neden Fen Bilimleri?

Fen bilimleri hayatın içinden gelen bir çok alana özgü beceri barındıran, bütün bireylerin fen okuryazarı olarak yetişmesini amaçlayan, astronomi, biyoloji, fizik, kimya, yer ve çevre bilimleri ile mühendislik uygulamaları hakkında temel bilgiler kazandıran; öğrencilerin bilimsel süreç becerilerini , yaşam becerilerini, mühendislik ve tasarım becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir bilim dalıdır.

Atama bekleyen yaklaşık 20.000 Fen Bilimleri öğretmeni sabırsızlıkla atanmayı ve öğrencilerine bilimin ışığında yeni ufuklar açmayı bekliyor. Yıllık ortalama 2.000 Fen bilimleri öğretmen ataması gerçekleştiriliyor.

Buna karşılık MEB’in belirlediği kontenjan sayısının; bekleyen öğretmen sayısına ve ihtiyaca göre çok az ve yetersiz olduğu görülmektedir.

Çünkü bilime olan ihtiyaç hiçbir zaman bitmeyecek ve eksilmeyecektir. Temel alan derslerinden biri olan Fen bilimleri alanında öğretmen açığı MEB tarafından Fen bilimleri ile hiç alakası olmayan bölümlerden mezun olan ücretliler ile kapatılmaya çalışılmaktadır.

Ücretli öğretmenlik sistemi eğitimin adeta kanayan yarasıdır. Öğretmen açığı ücretli ile değil, alanında uzman Fen bilimleri öğretmenlerinin ataması ile giderilmelidir.

Biz Fen bilimleri öğretmenleri olarak bilime hak ettiği değerin verilmesini, girişimcilik ruhu yüksek, teknoloji ve mühendislik alanına meraklı genç neferler yetiştirmek istiyoruz.

Bu bağlamda 2021 yılında talep edilen 60 bin öğretmen atamasında Fen Bilimlerine gerekli özenin gösterilerek kontenjan sayılarının arttırılmasını talep ediyoruz.

Saygılarımla.

Fen Bilimleri Atama Grubu

Yorum kısmına taleplerinizi ve analizlerinizi yazabileceğiniz gibi ,  Aşağıda verdiğimiz adrese branşınızla ilgili verileri ve atama talebinizi bize gönderirseniz onu haberleştirip sitemizde -Ana manşet ve üst manşet olarak yayımlayıp yetkililere branş-kontenjan talebinizin ulaştırabilirsiniz. 

e-posta adresimiz ve whatsApp iletişim hattımız:

[email protected] veya 0552 750 80 82 whatsapp hattımıza mesajları gönderebilirsiniz.

KAYNAK: WWW.AJANSKAMU.NET