Yeni genelgede memurlar için yer alan yeni düzenleme şu şekildedir: - Tam kapanma sürecinde sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi kritik görev alanları hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetlerin sürdürülebilmesi için gerekli olan asgari personel seviyesine düşülecek (asgari personel seviyesi toplam personel sayısının % 50'sini aşmayacak ölçüde) şekilde uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya geçilecektir.

- Bu dönemde; - Uzaktan ve dönüşümlü çalışmaya tabi kamu personeli, herhangi bir özel muafiyete sahip olmamaları nedeniyle diğer vatandaşlarımızın tabi olduğu esaslar haricinde ikametlerinden ayrılmayacaklardır.

Yasal olarak şu an Öğretmenler görevinden ayrılamaz ama iş biraz da müdürünüz de bitiyor.

 BİNLERCE ÖĞRETMEN BAYRAMI AİLESİNİN YANINDA GEÇİRMEK İÇİN YOLLARA DÜŞTÜ.

MEB BU KONUDA NET AÇIKLAMA YAPMALI!  - Kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binalarında/yerlerinde görev alacak kamu personeli için yetkili yönetici tarafından bu durumu ortaya koyan görev belgesi düzenlenecek ve görevli olduğu zaman dilimi içerisinde ikameti ile işyeri arasındaki güzergahla sınırlı şekilde muafiyete tabi olacaktır.

2.1- Şehirlerarası seyahat kısıtlamasının istisnaları; - Zorunlu bir kamusal görevin ifası kapsamında ilgili Bakanlık ya da kamu kurum veya kuruluşu tarafından görevlendirilmiş olan kamu görevlileri (müfettiş, denetmen vb.) kurum kimlik kartı ile birlikte görev belgesini ibraz etmek kaydıyla bu hükümden muaf tutulacaktır.

Ayrıca kamu kurumlarında asgari personel bulundurulması deidği için okullarda İdareci bulunacak mı? 

Okullar açık olacak mı?

Personel Okullara gelecek mi?

Yoksa okullar tam kapanma döneminde kapalı olacak da idareciler evden mi çalışacak? bu konuda tam bir açıklama bulunmuyor. Bu nedenle bir kafa karışıklığı yaşanıyor.