Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurumlarda eğitimin yüz yüze başlamasına müteakip COVİD-19 vakaları da görülmeye başlanmıştır. 

Bakanlıkça hazırlanan kılavuza göre de vaka durumuna göre öğrenci ve öğretmenler karantinaya alınmakta ve karantina süreci 14 gün kadar sürmektedir. Yönetici ve öğretmenlerin karantinaya alınmaları nedeniyle karantina süresi boyunca raporlu olduklarından ek ders ücretleri ödenmemektedir. 

Oysa ki, yönetici ve öğretmenlerin karantinaya alınmaları kendi iradeleri dışında resen gerçekleşen bir durum olduğundan yönetici ve öğretmenlerin bu süreler denk gelen ek ders ücretlerinin kesilmemesi gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, kendi iradeleri dışında sağlık tedbirleri kapsamında karantinaya alınan yönetici ve öğretmenlerin karantina süresince üzerlerinde bulunan ek ders ücretlerini ödemesi ve gerekli tedbirleri alması gerekmektedir. 

Öğretmenlerin karantinaya alınmasının kendisinin pozitif çıkması, sınıfta bir öğrencinin pozitif çıkması gibi farklı nedenleri olduğu dikkat alındığında karantina süresince öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için uzaktan eğitim yapılmasına olanak tanınmalıdır. Karantinaya alınan öğretmenlerden istekli olanlara (sağlık durumu dikkate alınarak) talep etmeleri halinde EBA ve diğer ortamlardan uzaktan eğitim yapma hakkı tanınmalı ve ek ders ücretleri ödenmelidir. 

Türk Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiğimiz yazıda COVİD-19 salgını nedeniyle test sonucu pozitif çıkan veya temaslı olması nedeniyle karantinaya alınan yönetici ve öğretmenlere, karantinada kaldıkları süre boyunca idari izinli sayılarak üzerlerinde bulunan ek ders ücretlerinin ödenmesini talep ettik.