MEB şube müdürleri, yönetmelik gereği Haziran ayında zorunlu yer değişikliği Temmuz ayında ise isteğe bağlı yapılacak olan yer değişikliği ile ilgili 2021 kılavuzun yayınlanmasını gerekiyor. Geçen yıl 30 Nisan tarihinde kılavuz yayınlanmıştı. MEB tarafından 2021 yılı için şuana kadar bir duyuru yapılmadı.

MEB geçen yıl yapılan rotasyondan sonra görev yeri değişen Şube Müdürlerini büyük bir çoğunluğunu görevlendirme yolu ile eski yerlerinde görev yapmalarına olanak sağlamıştı ve görevlendirmeler sonucu bir çok ilde norm fazlası Şube Müdürleri gündeme geldikten sonra ikinci görevlendirmelerde norm fazlası görevlendirme yapılmayacağı söylenip bir çok görevlendirme uzatılmamıştı fakat yine MEB birçok görevlendirmeyi tekrardan yapıp norm fazlası olarak görevlendirmelerin önüne geçememişti.

MEB Personel Genel Müdürü Ömer İnan, bu sorunu çözme adına bu yıl yönetmelikte değişikliğe gidip , bölge hizmet sürelerinin yeniden belirleyip kılavuzda tercihte 2 alt ve 2 üst bölge sınırlamasının kaldırıp ,ayrıca Şube Müdürlerine tamamlamadığı tüm bölgeleri tercih edebilme hakkı verilmesi yönünde değişiklik yaptıktan sonra 2021 Rotasyon duyurusuna çıkmayı planlıyor.

Yapılacak değişiklikler ile ŞU DEĞERLENDİRMEDE BULUNABİLİRİZ.

Bu sene bölgeler değiştiği için kimseyi mağdur etmemek için herkese bu defaya mahsus isteğe bağlı hak verilebilir.

Bu yapılacak değişiklik ile 2020 yılında rotasyona uğrayanlar bölgeler değiştiği için yeniden tercih hakkı kazanacaktır.

Özetle Bakanlık herkese isteğe bağlı bir hak tanımak ile 1 taşta 2 kuş vuracak.
1) Bölge değişikliği ile mağduriyeti giderecek
2) Görevlendirmelere gerek kalmayacak bakanlık rahatlayacak.