Toplu sözleşme süreci Ağustos ayında tüm memur sendikalarının katılımı ile gerçekleşecek. Önümüzdeki 2 yılın memur maaşları zam oranı belli olacak. Toplu sözleşme öncesi maaşlar konusu sık sık gündeme geliyor.

Öğretmen maaşlarının enflasyon karşısında ezildiğini alım gücünün düştüğünü belirten öğretmenler, sosyal medyada öğretmen maaşlarına zam yapılmasını talep eden paylaşımlara imza atıyor. Öğretmen maaşlarının yetersizliğinden şikayet eden öğretmenlerin açtığı #öğretmenmaaşlarıyetmiyor hashtag i rekor kırarak gündemin 1 numaralı konusu oldu.

İşte #öğretmenmaaşlarıyetmiyor hastag ine atılan bazı tweetler:

Ağustos ayında toplu sözleşmeler var; öğretmen sendikaları nasıl hazırlık yapıyorsunuz? Nasıl çalışmalarınız var? Talebiniz ne? Ne gibi beklentiniz var? Son birkaç gün kala değil şimdiden gündem bekliyoruz. Öğretmenleri bilgilendirmenizi istiyoruz. #öğretmenmaaşıyetmiyor

Öğretmenin maaşı enflasyona ezilmemeli. Öğretmen maaşlarına ve tüm memur maaşlarına seyyanen zam yapılmalı. #öğretmenmaaşıyetmiyor

#öğretmenmaaşıyetmiyor diyen canım öğretmenlerim size hak ettiğiniz maaş ne zaman verildi?

Öğretmenlerimize, en kıymetlimiz evlatlarımızı emanet ettiğimizi ve derste kira/fatura düşünmemesi gerektiğini unutmayınız.
@tcmeb

“Paşam vekil maaşlarını düzenleyeceğiz ne kadar verelim?” Mustafa Kemal Atatürk: “Öğretmen maaşlarını geçmesin.”
#öğretmenmaaşıyetmiyor

Öncelikle halimize elbette şükrediyoruz tabiki ama #öğretmenmaaşıyetmiyor demek ile şükürsüzlük çok farklı şey.
10 sene önce 150 bine satılan mahallemizdeki ev,geçen hafta 850 bine satıldı. 10 sene önceye göre maaşlar en az 5 kat artmadığına göre itiraz etmek çok normal değil mi?

#öğretmenmaaşıyetmiyor
Toplu sözleşme sürecinde öğretmen maaşlarına seyyanen zam yapılması konusunu tüm sendikalar gündemine almalı ve bu konudan taviz verilmemelidir.

Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerden sürekli fedakarlık isteniyor.Bir öğretmenin tek maaşla geçinme ihtimali yok,Elbette bunu 5 farklı yerden maaş alan danışmanlar bilmez.Öğretmen maaşlarına ve tüm memur maaşlarına zam yapılmalıdır. #öğretmenmaaşıyetmiyor