Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 yılı aşkın bir süre önce aralarında öğretmenlerin de bulunduğu bazı kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600'e çıkarılacağı sözü vermişti. Bu sözün üzerinden çok zaman geçmesine rağmen hayata geçmedi.

Cumhurbaşkanlığı 100 günlük eylem planlarında yer alan 3600 ek gösterge süre dolmasına rağmen verilmedi. Ak Parti'den çeşitli açıklamalar ile çalışmaların devam ettiği ve verilen sözün tutulacağı açıklamaları gelse de 2,5 yıla yakın bir zamanda herhangi bir adım atılmadı.

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'a sorulan 3600 ek gösterge sorusuna bakan Elvan "Bakanlıktaki arkadaşlarımız ile Çalışma Bakanlığı'nın 3600 ek gösterge konusundaki çalışmaları devam ediyor. Bunun belirli bir yükü söz konusu" cevabını vermişti.

Bakan Elvan'ın verdiği cevaptaki son cümle 3600 ek göstergenin mali yüküne vurgu yapmakta ve kısa zamanda hayata geçirilmeyeceği anlamı çıkmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yer alan ve 3600 ek gösterge üzerinde çalışan personel 2,5 yılda bu çalışmayı neden tamamlayamadı? Bu çalışma bu kadar uzun sürecek bir çalışma mıdır? gibi soruları akıllara getirdi.

Öte yandan söz verilen 3600 ek göstergenin uzun zaman sonra hayata geçirilmesi de çok fazla bir anlam ifade etmeyecek, kamu personelinin içindeki umut ve müjde sevinci her geçen gün körelmeye devam edecek, hak kayıpları artacaktır.

Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği 3600 ek gösterge talimatını ilgili bakanlıklar bir an evvel hayata geçirmekle görevlidir, sorumludur, yükümlüdür. 2 milyonu aşkın kamu personelinin söz verilmiş hakları ilgili bakanlıkların omuzlarındaki en büyük sorumluluktur. Öğretmenler artık açıklama değil, icraat beklemektedir.