TÜİK, 2021 yılı ocak ayı enflasyonunu %1.69 olarak açıkladı. Bilindiği üzere öğretmenler dahil tüm kamu personeli 2021 yılının temmuz ayında %3 zam + enflasyon farkı almaya hak kazanacak.

 Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, enflasyon oranının hedeflerinden uzak olduğunu açıklayarak istikrarın sağlanması gerektiği açıklamasını yaptı.

 Şubat, mart, nisan, mayıs ve haziran aylarında açıklanacak enflasyon oranları ile temmuz ayı öğretmen maaş zammı belli olacak. Temmuz ayına kadar ocak ayındaki gibi enflasyon her ay %1.69 artarsa:

 Tabloda da görüldüğü üzere aylık enflasyon, haziran ayına kadar %1.69 dolaylarında olursa, öğretmenlerin maaş ve ek ders ücreti ile diğer maddi ödemelerindeki zam oranı yaklaşık olarak %10 bandında olacaktır.

 Burada önemli olan yapılacak zammın oranı veya miktarı değildir. Öğretmenlerin maaşlarının enflasyon karşısında ezilmemesi, enflasyona karşı korunması ve hatta enflasyonun üzerinde zam verilmesi önem arz etmektedir.
 
 Dolayısıyla enflasyon miktarları oranındaki yapılacak artış her ne olursa olsun, üzerinde bir oranda zam yapılmadığı sürece öğretmenlerin alım gücü asla artmayacaktır.