Okul müdürünü ölümle tehdit eden veli, kadın müdür yardımcısı ve veliyi darp etti.  Edinilen bilgiye göre saldırıyı gerçekleştiren şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest  bırakıldı. Okul önünde toplanan Eğitim-Bir-Sen yöneticileri, öğretmenler ve öğrenci  velileri saldırıyı alkışlarla protesto ettiler.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde buluna Millî Eğitim Vakfı Gökkuşağı Özel Eğitim İlkokulunda bir  öğrenci velisi okulda terör estirdi. Okul müdürü A.T.K.’i müdür odasında ölümle tehdit ettiği  öğrenilen şahıs, olayın ihbar edilmesi üzerine Müdür Yardımcısı F.S.A. ve bir kadın veliyi de darp etti.

Yaşanan saldırıyı protesto etmek için okulun önünde açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen  yöneticileri son günlerde eğitim çalışanlarına yönelik saldırıların arttığına dikkat çekerek yetkilileri sorunun çözümü için sorumluluk almaya çağırdılar.

ÖNLEM ALINMAZSA ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLMEZ
Öğretmenler başta olmak üzere eğitim çalışanlarına yönelik saldırının kabul edilemez  olduğuna dikkat çeke Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No.lu Şube Başkanı Yüksel Haşlak, “Bize bir harf  öğretenin kırk yıl kölesi olunması gerektiği anlayışı üzerine inşa edilen bir medeniyetin varisiyiz. Fakat öğretmene saygı konusunda her geçen gün geriye gidiyoruz. Öğretmenlik, her geçen gün sorunları artan bir meslek olmaya devam ediyor. Fakat bu sorunlardan bir  tanesi var ki diğer bütün sorunlarımızı önemsiz hale getiriyor. O da can güvenliği meselesidir. 

Neredeyse öğretmene saldırı gerçekleştirilmeyen gün yok. Önlem alınmazsa öğretmene yönelik şiddetin durdurulması bir yana artarak devam etmesi içten bile değil. Yetkilileri öğretmenlere yönelik saldırılar konusundaki müeyyidelerin caydırıcı olması yönünde düzenleme yapmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

SALDIRILARI KINAMAK SORUNUMUZU ÇÖZMÜYOR
Son dönem yapılan MEB uygulamaları ve düzenlemelerinin, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını ayaklar altına aldığını söyleyen Haşlak, “Alo 147 uygulamasıyla başlayan asılsız şikâyetler okulları adeta mahkeme salonlarına çevirdi. Öğretmenler haksız ithamlar, sözlü ve fiili saldırılarla, tehdit ve hakaretle karşı karşıya kalıyorlar. Maalesef öğretmenler bu saldırılar karşısında adeta kaderlerine terk edilmiş durumdalar. Çünkü mevcut düzenlemelerin hiçbir caydırıcı etkisi yok. Can güvenliğinin olmadığı yerde mesleğin diğer sorunlarını konuşanın bir anlamı olamaz. Saldırıları kınamak sorunu çözmüyor. Öğretmenlere yönelik saldırıların en ağır şekilde cezalandırıldığı düzenlemelerin yapılmasını  bekliyoruz.” şekline konuştu.