Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün kabine toplantısı sonrasında koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararları açıkladı. Erdoğan, eğitim ile ilgili olarak yıl sonuna kadar okulların kapalı kalacağını ve eğitimin uzaktan devam edeceğini ifade etti.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da okulların 31 Aralık 2020 tarihine kadar kapalı olacağı yönünde açıklama geldi. 1 Ocak 2021 tarihinin tatil olması dolayısıyla ve hafta sonu tatili de değerlendirildiğinde okullar 4 Ocak 2021 Pazartesi günü açılacak.

Okulların 46 gün boyunca kapalı olacağı ve pandeminin seyrine göre bu sürenin tekrar uzatılacağı dikkate alındığında özellikle memleketi dışında görev yapan öğretmenler yola çıkmaya başladı. Otobüs ve uçak biletlerinde yoğunluk olduğu ifade edilirken on binlerce öğretmenin bu hafta içerisinde seyahat edeceği tahmin edilmektedir.

Bazı il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri öğretmenlerin görev mahalli dışına çıkamayacağı yönünde görüş bildirmiş veya resmi yazı ile okullara göndermiş olsa da geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu tür görüş veya yazılarla öğretmenler görev yerlerinde tutulamamış, geçtiğimiz eğitim öğretim yılında yüz binlerce öğretmen okulların kapatılmasından sonra memleketlerine dönmüştü.