Bu süreçten sonra herhangi bir gelişme yaşanmazken eğitim camiası Yönetici atama yönetmeliği ne zaman yayınlanacağını merak etmeye başladı. Peki Yönetici atama yönetmeliği ne zaman yayınlanacak? Mülakat olacak mı? Detaylar haberimizde..

Yönetici atama yönetmeliği ne zaman yayınlanacak? Mülakat olacak mı?
       
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz Temmuz ayında yönetici atama yönetmeliği üzerinde değişiklik yapmış ve hazırlamış olduğu yönetici atama yönetmeliği'nin taslak halinin kamuoyuna sunmuş ve bu hususta sendikalardan görüş istemişti. Daha sonra aradan geçen yaklaşık 6 ay süre zarfında konuyla ilgili bir gelişme olmazken Bakanlık'tan da yönetici atama yönetmeliği ile ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan 2021 MEB EKYS, yönetici atama sınavınında yapılacağı tarih belli olmazken, önümüzdeki sene EKYS sınavlarına girecek olan yönetici adayları yeni yayımlanacak yönetici atama yönetmeliğinin yanında 2021 EKYS'nin ne zaman yapılacağınıda merak etmektedir.

Yönetici atama yönetmeliği ne zaman yayınlanacak?  Mülakat olacak mı?

Taslak olarak kamuoyuna sunulan yönetici atama yönetmeliği ile ilgili olarak sendikalardan Eğitim Bir Sen ve Türk Eğitim Sen yönetici ve üyeleri yönetici atama yönetmeliğine dair görüşlerini sosyal medya hesapları üzerinden paylaşmaya devam ederken, Türk Eğitim Sen yöneticileri yeni yayımlanacak olan Yönetici Atama Yönetmeliğinde Eğitim Bir Sen'in mülakat sistemini savunduğunu iddia ederek bu yönde açıklamalarda bulundular.

Sonuç olarak eğitim camiası geçtiğimiz Temmuz ayında taslak olarak kamuoyuna sunulan ve görüş istenen Yönetici Atama Yönetmeliği'nin resmi gazete'de yayımlanacağını merak etmeye başladı.

Son zamanlarda sosyal medyada da gündeme gelen yönetici atama yönetmeliğinin önümüzde ki haftalarda resmi gazete'de yayımlanması kuvvetle muhtemeldir..