Bu yönetmeliğin 40 .Maddesinin 6. bendine göre: (6) Zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere zorunlu hizmet alanlarına atanıp zorunlu hizmet alanlarında fiilen görev yapmakta olan öğretmenlerden bu Yönetmelikte zorunlu hizmet alanları için öngörülen azami çalışma sürelerinin üzerinde görev yapanların hizmet puanları, görev yapmakta oldukları hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınarak azami çalışma sürelerinin üzerinde geçen ilk yıl için %25, ikinci yıl için %50, üçüncü ve sonraki yıllar için %100 artırılarak belirlenir”  denilmektedir. 
 
Yine aynı yönetmelikte 
Zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacaklar 
MADDE 44 – (1) Zorunlu çalışma yükümlülüğünden; 
a) 6/5/2010 tarihinden önce Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak göreve başlayanlar,  
denilerek  "2010 öncesi zorunlu hizmete atanmış ve hala daha zorunlu hizmet okullarında çalışan" tüm öğretmenlere bu artırımlı ek puanlar verilmemiştir. 

Örneğin aynı okulda 2008 yılında göreve başlamış olan bir öğretmene yılda 20 puan veren MEB, yine aynı okulda 2010,2011,2012... yıllarında  atananlara ise 40 puan vermiş ve 40 puan vermeye de devam etmektedir! "Aynı okula önce atanana 20 puan, sonra atanana 40 puan! Bu adaletsiz puan uygulaması hem de aynı okulda yapılıyor. Farklı okul da değil! 
 
MEB Son 5 yıldır aynı okulda yıllar sonra göreve başlayanlara  70-100 puan civarı fazladan ek puan verdi!  Bunun sonucunda aynı okulun kapısından "yıllar önce" girmiş olan kıdemli öğretmenler puan bakımından kendilerinden yıllar sonra okullarının kapısından giren arkadaşlarının gerisinde kaldılar, kalmaya da devam ediyorlar!  

Yine bir önekle açıklamak gerekirse aynı okulda 2008’de göreve başlayan bir öğretmenin toplam hizmet puanı 220 iken, aynı okulda 2010’da göreve başlayanın hizmet puanı ise 260 olmuştur.
 
19 Haziranda Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişiklik yapan MEB 2010 öncesi zorunlu hizmete atanmış ve hala daha zorunlu hizmet okullarında çalışan tüm öğretmenlere de %50 ek puan vermeye başladı.
 Örneğin  2008 yılında aynı okulda göreve başlayan bir öğretmen yılda 20 puan yerine artık 19 Hazirandan itibaren %50 artırımlı olarak yılda 30 puan alacak, ama  2010,2011,2012... yıllarında aynı okuluna  atanan öğretmen arkadaşları ise yine %100 artırımlı olarak 40 puan almaya devam edecek.

 "Aynı okula önce atanana 30 puan, sonra atanana 40 puan!" Adaletsizlik aslında katlanarak yine devam ediyor. 
 
2010 öncesi zorunlu hizmete atanmış ve hala daha zorunlu hizmet okullarında çalışan tüm öğretmenler daha fazla süredir zorunlu hizmette çalıştılar ve hala daha zorunlu hizmette çalışmaya da devam ediyorlar!  Adı üstünde "HİZMET PUANI" ! Kim daha fazla süre hizmet etmiş ise onun puanın daha fazla olması gerekir. Fakat MEB 2015 Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile aynı okulda çalışanlar arasında maalesef adaletsiz bir uygulamaya imza attı ve hala daha bu yanlış düzeltilmiş değil. 
 
Bakanlığın yapması gereken "ADALETİ" sağlamaktır! Bunun için de;

1. 2010 öncesi zorunlu hizmete atanmış ve hala daha zorunlu hizmet okullarında çalışan tüm öğretmenlerin Zorunlu hizmette yeterince çalışıp çalışmadığı tespit edilerek 2015 yılından itibaren zorunlu hizmette çalıştıkları süre kadarınca verilmeyen artırımlı ek puanlarını verilerek kıdemli öğretmenlerin kıdemi ve puanı derhal iade edilmeli. Böylelikle öncelikle "adalet" sağlanmalıdır.  

2. Aynı okuldaki tüm öğretmenler eşit puan  almalıdırlar! 
 
Adaleti sağlamak isteyene bu iş çok kolay. Yeter ki adalet sağlanmak istensin.