19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Günü resmi tatil günüdür ve dolayısıyla okullar ve tüm resmi kurumlar kapalıdır.

 Bu sene 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının Salı gününe denk gelmesiyle birlikte o gün ek dersi olan öğretmenlere ek ders ödenecek mi ? soruları gündeme geldi.

19 MAYIS'TA EK DERSLER ÖDENECEK Mİ?

Yasal olarak 2008 yılında Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'da değişiklik yapılarak Milli Bayramlarda yönetici ve öğretmenlere ek ders ödemesinin yapılması sağlanmıştır. Bu sebeple 19 Mayıs günü resmi tatil sebebiyle ders yapmayacak olan öğretmen ve idarecilerin ek dersleri ödenecek. Herhangi bir kesinti yapılmayacak.

Bu konuda Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar‘ın Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller başlıklı 16.Madde’ye bakarsak;

b) (Değişik: 21/07/2007 tarihli ve 26589 sayılı R.G. Yayımlanan BKK ile) İl düzeyinde millî ve mahalli bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahalli bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde (*)(Değişik: 10/05/2008 tarihli ve 26872 sayılı R.G. Yayımlanan BKK ile) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

Millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerinde yönetici ve öğretmenlerin üzerlerinde bulunan ders görevlerini yapmış sayılacaklarından Milli Bayramlar’da ek ders ödenir.