MEB 2021 öğretmen ataması için belirlenen sayısı açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  aylardır beklenen ve talep edilen 2021 yılı öğretmen atamaları sayısını 20 bin olarak açıkladı.

20 bin öğretmen atamasını yetersiz bulan öğretmen adayları sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi. 60 bin atama talep eden öğretmenleri, facebook meb öğretmen atamaları platformu grubunda paylaşılan bir gönderi umutlandırdı. İşte o gönderi:

40 bin atama ilan edilseydi bizler yine ek atama için mucadele edecektik.Bizler 60 bin dedik müthiş bir kamuoyu olustu. MEB de bu sayıya yakın atama için çaba sarf etti.Fakat sanırım bu sayı maliyeden elde edilemedi.Gelinen noktada dediğim gibi 40 bin ilan edilseydi.Ek atama süreci olacaktı.Simdi 20 bin ilan edildi elbette ek atama diyeceğiz.Herkes de bunun farkında olduğu gibi inanıyorum ki son 2 sene olduğu gibi bu sene de son karma puanlarla en az 20+20 bin atama olacaktır.Bu benim kuvvetle muhtemel tahminimdir.Herkes için hayirlisini bütün kalbimle diliyorum.Saygilarimla değerli hocalarım.