Ülkemizin kanayan yaralarından biride ücretli öğretmen olarak görev yapan arkadaşlarımız. İş yükü olarak kadrolu yada sözleşmeli öğretmenlerden bir farkı olmayan ama maaş ve haklar anlamında he rtürlü durumdan yoksun olan ücretli öğretmenler.

2020 Yılında ücretli öğretmenlerin maaşı ne kadar olacak? 2020 yılında ücretli öğretmenler ne kadar maaş alacak?

Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerden farklı olarak ücretli öğretmen statüsünde çalışan öğretmenler maaşlarını ayın farklı tarihlerinde alabilmektedir. Aldıkları ücretin saat başı olarak nitelendirilmesi ve orta-ileri seviye gibi farklılıkların mevcut olması nedeniyle maaş ödemelerinde bazı gecikmelerle karşılaşılabilir. Normal şartlar altında maaş ödeme işlemleri aybaşında gerçekleştirilirken, saat hesaplama işlemlerinde sorunlarla karşılaşılması gibi durumlar ödeme işlemlerinin ileri tarihlere sarkmasına sebebiyet verebilmektedir. 

Ücretli öğretmenler genel itibariyle aylık ortalama 120 saat ders verebilmektedirler. Resmi tatillerde ek ders ücreti alamadıkları gibi yarıyıl tatillerinde de herhangi bir maaş alamamaktadırlar. Tüm bunlar neticesinde ücretli öğretmenlerin bir ay içerisinde girdiği ders sayısı ile saat başı alınan ücretin çarpımı sonucunda net ücretli öğretmen maaşları 2020 hesaplanabilir. Bir ders saati için ücretli öğretmenlere ödenen ücret 16 TL’dir. Fakat belli bir ders saatini aşmaları ardından saat başı ücretin artması sonucunda öğretmenlerin maaşları da artış gösterecektir.

Sigorta açısından inceleyecek olursak, bir ücretli öğretmen için aylık yatırılan prim gün sayısı 16 gündür. Ücretli öğretmenler diğer öğretmen grupları gibi 30 gün üzerinden prim almazlar. Bu prim sayısı toplam ders saati ile günlük çalışma saatinin bölümü sonucu ortaya çıkmaktadır.