Öğretmenler ücretli öğretmenler maaşlarını aylık ek ders ücreti toplamı üzerinden alırken, sözleşmeli öğretmenler ile kadrolu öğretmenler maaştan hariç olarak ek ders ücreti almaktadırlar. Bu yıl memur ve memur emeklilerine 2021 Ocak'ta yüzde 4 zam yapıldı. Buna oranla öğretmenlerin ek ders ücreti de artıyor. Enflasyon farkı da eklenerek ek ders ücretlerine toplam zam olarak yansıyor.

Ek ders ücretleri de temelde memur maaş zammına bağlı olarak artmaktadır. Memur maaş zammına yapılan her türlü artıştan ek ders ücretleri de etkilenmektedir. Öğretmenlerin ek ders ücretleri maaşlarından hariç bir ek ücret ödemesidir. Maaşlarının dışında görev aldıkları ders saati üzerinden hesaplama yaparak aylık ek ders ücreti ay başlarında hesaplara yatırılarak ödenir. Öğretmenlere ek ders ücreti ödenebilmesinin şartları bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinde belirlenen girilmesi zorunlu ders saatinin doldurulması, üzerine girilen her ders için ücretlendirilme yapılması gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim ordusunun temelini oluşturan öğretmenler ve idareciler memuriyetleri ile birlikte aldıkları maaşın yanı sıra maaş karşılığı hizmetinin fazlası çalışması için de ek ders ücreti almaktadırlar. Kamu görevlileri kanununa göre maaşları düzenlenen öğretmenler yılda (diğer memurlar gibi) 2 kez maaş zammı almaktadırlar. Öğretmenler şimdi de 2021 Ocak enflasyon farklı ve toplu sözleşme zamlı ek ders ücretlerini merak ediyorlar.

ÖĞRETMENLERİN 2021 OCAK AYI EK DERS ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Enflasyona göre memurların maaşına yüzde 7.36 oranında zam yapıldı. Toplu sözleşmeye göre memurlar Ocak ayında maaşlarını zamlı alıyor. Geçmiş 6 aya ait enflasyon oranının farkı da maaşlara ekleniyor. Yeni zamla birlikte en düşük memur maaşı aile yardım ödeneği hariç 4459 TL’ye çıktı.

2021 yılında maaşlarla birlikte öğretmenlerin ek ders ücretlerine de bu oranda zam uygulanacaktır.

2021 Yılı Net Ek Ders Ücretleri 2021 Ocak Net Ek Ders

Kadrolu/Ücretli Öğretmen 19,56 TL

Sözleşmeli öğretmen 16,79 TL

*Hesaplamalar %15 vergili dilimine göredir. *Hesaplamalarda "gündüz" ek ders hesaplanmıştır. Artırımlı, DYK, hafta sonu/gece ek ders tutarları farklı
olacaktır. *Kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin brüt ek ders tutarı aynıdır. Sözleşmeli öğretmenlere ödenen tutarın daha az olması %14 SGK kesintisi sebebiyledir.