Aralık Ayı öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinin Ödenme Tarihi Belli Oldu

      Okullarda ücretli olarak çalışan öğretmenlerin hangi tarihlerde aralık ayı ek ders ücretlerini alacakları merakla bekleniyordu.  Mali yıl 31 Aralık tarihi ile son buluyor. Bu bakımdan Milli Eğitim Bakanlığı Aralık ayı bitmeden öğretmenlerin ücretlerini hesaplarına yatıracak

Aralık Ayı Bitmeden ücretler Yatacak

  Okullarda kadrolu ve sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerin Aralık ayı içinde girdikleri ek ders ücretleri ay çıkmadan yatırılacak. Aralık ayının son haftasında yatırılacak olan ücretlerin öğretmenlere büyük rahatlık sağlayacağı düşünülüyor.

   Milli Eğitim Bakanlığı kadrosunda hem kadrolu hem de sözleşmeli öğretmenler ek ders ücreti alıyor. Öğretmenler aralık ayı boyunca da ek derslere girdi. Fakat aralık ayı itibariyle mali yıl da son bulacak. Bu bakımdan öğretmenler girdikleri ek ders ücretlerini ne zaman alacaklarını merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada öğretmenlerin ek ders ücretlerinin aralık ayının son haftasında yatırılacağını belirtti.

21- 25 Aralık Tarihinde Ücretler Yatacak

 

   Okullarda ek derslere girerek ek ders ücreti hak eden öğretmenler, Aralık ayının 21- 25’i arasında ek ders ücretlerini alabilecek. Sisteme bakıldığında bu ücretlerin ocak ayının ilk haftasında ödenmesi gerekiyordu. Fakat yılın bitmesinden dolayı ödemeler Aralık ayının ilk haftasına çekildi. Bu süreçte yazılandan daha az ek derse giren öğretmenlerin ek ders kesintileri ise ocak ayında gerçekleşecek.