Milli Eğitim Bakanlığı’nın 16 Mart tarihinden itibaren koronavirüs sebebiyle okullara ara vermesi ve akabinde yapılan açıklama ve illere gönderilen resmi yazıda nöbet ve kurs dışındaki ek ders ücretlerinin öğretmenlere ödenmesi istenmişti.

 Mart ayında ve nisan ayında ek ders ödemeleri gerçekleşti fakat 1 Mayıs işçi bayramı dolayısıyla bazı il ve ilçelerde ödemelerde hata yapıldığı anlaşıldı.

 Nisan ayının son haftası ile mayıs ayının ilk günü olan Cuma gününü de içine alan haftada 1 Mayıs Cuma günü tatil olduğu için öğretmenlerin ek ders ücretlerinin bu durum dikkate alınarak ödenmesi gerekiyordu.

 Bazı yerler 1 Mayısın tatil olduğunu bile unuttu. Bazı okul müdürlükleri ise sadece 1 Mayıs günü için kesinti yaptı.

 Örneğin haftalık 30 saat dersi olan sınıf öğretmenleri için hesaplarsak:

 30 ders saati + 3 saat planlama= 33 saat(haftalık)

33 saat(haftalık) – 18(maaş karşılığı)= 15 saat(haftalık)

1 Mayıs 2020 tarihine denk gelen Cuma günü için kesinti yapıldığında ilgili hafta için ödenecek 15 saat ek ders ücreti 8 saate düşmektedir. Eğer sadece Cuma günü için 3 saat kesinti yapılırsa ilgili hafta için 8 saat ödenmesi gereken ek ders ücreti 12 saat olarak yani 4 saat fazla ödenmiş olacaktır.

 Dolayısıyla okul/kurum müdürlüklerinin ek ders ücreti düzenlerken ve onaylarken resmi tatil günleriyle ilgili daha titiz bir çalışma yürütmesi gerekmektedir.