İstanbul'da Kartal Atatürk İlkokulu'nda öğretmenlik yapan 41 yaşındaki İlkay Sivaslı, uzun bir süre ilişki yaşadığı Tanju D. isimli şahıs tarafından silahla vurularak öldürüldü. İddialara göre öğretmen İlkay Sivaslı bir süre ilişki yaşadığı ve evli olduğu belirtilen Tanju D. isimli şahıs için kredi çekerek borca girdi. Bir süre sonra İlkay Sivaslı ile Tanju D. arasında tartışma ve gerginlikler yaşanmaya başladı. Son olarak İlkay Sivaslı'nın Tanju D. tarafından apartmandan aşağıya atıldığı ve öğretmenin parmaklıklar sayesinde kurtulduğu öğrenildi.

19 yıllık öğretmen olan İlkay Sivaslı, Tanju D.'den kaçmak ve izini kaybettirmek için sürekli olarak adres değişikliği yapmaya başladı. Son olarak İstanbul'un Pendik ilçesi Kavakpınar Mahallesi'nde yabancı uyruklu 3 kadın ile birlikte kalmaya başlayan İlkay Sivaslı'nın bu adresi de yaklaşık 2 ay sonra sevgilisi Tanju D. tarafından öğrenildi.

Cinayet Zanlısı Adana'da Yakalandı

 

Yanında bulunan silahla İlkay Sivaslı'yı vuran Tanju D. olayın ardından kayıplara karıştı. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan İlkay öğretmen, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın zanlısı Tanju D. ise Adana'da yakalanarak Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul'a getirildi. Çıkarıldığı mahkeme tarafından hakkında tutuklama kararı verilen Tanju D. cezaevine gönderildi.