AJANSKAMU-ÖZEL HABER-Korona Virüs Nedeniyle Verilen Tatilde Öğretmenlerin Ek Ders Ücreti Nasıl Olacak?

Salgın nedeniyle okulların tatil olması nedneiyle öğretmenlerin en çok merak ettiği sorulardan biri de Ek Dersler, DYK'lar konusu oldu.16-23 Maet tarihleri Ara tatilin yerini aldığı için ara tatilde öğretmenlere ödenen günlük 3 saat ek ders ücreti ödenecek. 5 günlük ilk hafta için 15 saat ek ders ücreti ödenecek. 

Uzaktan eğitimin yapılacağı 23-30 mart tarihleri için ise Öğretmenlerin üzerlerinde bulunan ek ders, dyk, egzersiz  ücretleri ödenecek mi?. Nöbet ve evde eğitim ücretleri ise nasıl olacak.  

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 29.05.2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Kararının “II. Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Hükümler” bölümü “Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller” başlıklı 24. maddesi şu şekildedir: “

(1) 01.09.2012 tarihinden geçerli olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.”

Bu hükümlere göre; Herhangi bir nedenle eğitime ara verilmesi kararlaştırılan il ve ilçelerde görev yapan eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklarından ek ders ücretleri tam ödenecektir.

Uzaktan eğitimin yapılacağı 23-30 mart tarihleri için ise Öğretmenlerin üzerlerinde bulunan ek ders, derse hazrlık ücretlerinin ödeneceğini, DYK . Nöbet ve evde eğitim ücretlerinin ise ödenemeyeceğini değerlendirmekteyiz.

www.ajanskamu.net