Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkındaki Yönetmeliğin, Bölge Hizmetine Bağlı Yer Değiştirmelere İlişkin Hükümler bölümünde, 'MADDE 26  − (1) İl millî eğitim müdür yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü ve il/ilçe millî eğitim şube müdürü kadrolarında asaleten görev yapmakta olanlar, bu Yönetmelik kapsamında yapılacak bölge hizmetine bağlı yer değiştirmeye tabi tutulurlar.' ifadesi yer almaktadır.

MEB, yukarıdaki yönetmelik gereği ve ayrıca son 2 yıldır uygulaması ertelenerek mağdur edilen şube müdürlerinin tepkisi üzerine, 2020 yılı iş takviminde bölge hizmetine bağlı yer değiştirme işleminin yapılacağını duyurdu.

Ancak bu durum, rotasyonu istemeyen ve sürekli ertelemesini sağlayan kesimi rahatsız etmiş olmalı ki, şimdi de  Haziran ayında uygulanacak rotasyondan kurtulmanın yollarını arıyorlar. 

Sitemize ulaşan bilgiye göre MEB, Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapmayı planlanıyor. Bu çalışma içerisine muhtemelen Ek-3 Hizmet Bölgeleri Çizelgesinde de değişiklik yaptırmak isteyenlerde olacaktır.

Sitemize ulaşan şube müdürleri, Ek-3 Hizmet Bölgeleri Çizelgesinde yapılması düşünülen değişikliğin merkez ve merkez ilçe pozisyonunda olanları korumaya yönelik olduğunu, dolayısıyla şuan itibariyle dezavantajlı bölgelerde görev yapanların daha iyi bölgelere atanma şansının olmayacağını ve her şeyden önemlisi yeni bir haksızlığa maruz kalarak adalete olan güvenlerinin bir kez daha zedeleneceğini bildirmektedirler. 

kamubiz