Kararname Bekleyen Öğretmenler İçin Müjdeli Haber Geldi !

Mart ayında ataması yapılan ancak o zamandan bu yana kararnameleri gönderilmeyen öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından müjdeli haber verildi. Kararname bekleyen öğretmenler 22 Haziran 2020 tarihinde göreve başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı kararname bekleyen öğretmenlere müjdeli haberi verdi. 18 Mart günü ataması gerçekleştirilen 20 bin öğretmen 22 Haziran 2020 tarihinde görevlerine başlayabilecek. Aylardır söz konusu müjdeli haberi almak için bekleyen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin açıklamalarıyla sevince boğuldu.


18 Mart 2020 günü atamaları gerçekleştirilen fakat gerekli kurumlara kararnameleri gönderilmediği için görevlerine başlayamayan 20 bin öğretmen için müjdeli haber verildi. Mart ayından bu yana korona virüs salgını nedeniyle okulların yüz yüze eğitim için kapalı durumda olması ve eğitim öğretim uygulamalarının uzaktan sürdürülmesi söz konusu olduğu için 20 bin öğretmenin kararnameleri gecikmiş ve öğretmenler görevlerine bir türlü başlayamamıştı. Söz konusu mağduriyeti yaşayan öğretmenler, uzunca bir süre sosyal medya aracılığıyla yetkililere seslerini duyurmaya çalışmış ve onlardan gelebilecek müjdeli bir haberi beklemişlerdi. Anlaşılan o ki Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bahsi geçen 20 bin öğretmenin sesini duydu ve müjdeli haberi onlara verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’nun twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama öğretmenleri sevince boğdu. MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun duyuru olarak paylaştığı bilgilere göre ortaya çıkan detaylar haberimizde…

İşte Öğretmen Atamaları ile İlgili Detaylar
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamalar ile müjdeli haberi bekleyen öğretmenleri sevindirdi. Hamza Aydoğdu’nun paylaştığı detaylar şu şekilde:
-    20 bin öğretmenin göreve başlayabilmesi için gereken kararnameler, 22 Haziran'da atama gerçekleştirilen illere gönderilecek.
-    2016'da görevlerine başlamış olan ve kadroya kabul edilen öğretmenlerden 31 Aralık 2020 tarihi temel alınacak ve söz konusu öğretmenler, il içi veya il dışı atamaları için başvuru yapabilecek.
-    2017'de görevlerine başlamış olan sözleşmeli öğretmenlerden kadroya kabul edilen öğretmenler Ağustos ayından itibaren eş durumu ile ilgili atamalara başvuru yapabilecek.
Yapılan açıklamalar ile birlikte Mart ayında ataması yapılan ancak görevlerine başlatılmayan ve bu konuda mağduriyet yaşayan 20 bin öğretmenin sesi duyulmuş ve haklarındaki atama takvimi de güncellenmiş oldu.