Ajanskamu.Net-Ocak ayının gelmesine ve memur maaşlarına yapılacak enflasyon farklı zamların belli olmasına günler kaldı. Memurların ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zamlar öğretmenleri de etkileyecek. İşte öğretmenlerin, memurların ve memur emeklilerinin maaşlarına yansıtılacak zam oranının güncel bilgileri.

Memurlar maaşlarına yapılacak olan Ocak 2019 zammını merakla bekliyor. Yüksek çıkan Ekim enflasyonunun ardından yüzde 20 maaş zammı bekleyen memurların maaşları, son ayda eksi çıkan enflasyon nedeni ile daha az zam alacak. İşte güncel rakamlar ile birlikte memur ve emekli maaşlarına yansıtılacak olan enflasyon farkı ve zam oranı bilgileri:

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 10.64 düzeyine geriledi. Memur ve memur emeklilerine yapılacak olan maaş zammı da son açıklanan eksi enflasyon rakamı ile birlikte yüzde 7.14 enflasyon farkı oluştu, Ocak zammı ise yüzde 11.14'e geriledi. 

5 aylık enflasyona göre memurların ve memur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 11.14 (yüzde 4 artış + yüzde 7.14 fark) çıktı. Kesin fark ise Aralık enflasyonuyla belli olacak.