Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda 2020 yılı için öğretmenlerin isteğe bağlı bazı tayinleri ile özür grubu tayinlerinin tarihlerini yayımladı.

 Bakanlığın yayımladığı tarihlerde her yıl yapılan tayinlerden farklı olarak tarihlerin değiştiği görüldü. Örneğin, öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri her yıl mayıs sayı sonuna doğru yapılırken bu yıl temmuz ayına kaydırıldığı görüldü.

 Tayinlerin ertelenmesi, yazın telafi eğitimi durumu, yeni eğitim öğretim yılının sağlıklı bir şekilde açılıp açılmayacağı, öğretmen tayinlerinin yönetici atamalarıyla çakışması gibi durumlar öğretmenlerde mağduriyet yarattı.

 Ayrıca, Covid-19 pandemisi sebebiyle bazı bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarının personel tayinlerini bu yıl için ertelemesi, öğretmenlerin ileri alınan tayinlerinin de bilim kurulu tavsiyesi ile 2020 yılı için iptal edilebilirliğinin konuşulduğu öğrenildi.

 Öğretmenlerin 2020 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değişikliği Takvimi ise Şöyle:

 Başvurular: 20-27 Temmuz 2020

Atamalar: 28 Temmuz 2020

Ayrılma İşlemleri: 4 Ağustos 2020’den itibaren

*Milli Eğitim Bakanlığı 2020 yılı öğretmenlerin isteğe bağlı il içi yer değiştirme kılavuzu önümüzdeki haftalarda bakanlık Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanacaktır.