MEB’in okul yöneticiliğinin bir uzmanlık alanı olarak tanımlanması ve okul yöneticilerinin bu doğrultuda yetiştirilmesi konusunda 2023 Eğitim Vizyonu belgesinde yer verdiği hedeflerin gerçekleştirilmesini heyecanla bekliyoruz. 

Bu hedeflerin gerçekleştirilmesi okul yöneticiliğinin meslekleşmesi konusunda atılacak en önemli adım olacaktır. Bu adımın sürekliliği, meslek kanunun çıkarılması ile teminat altına alınacaktır. 

Bu kapsamda yapılacak çalışmaların ve yeni uygulamaların temel ilkesi kazanılmış hakları zedelemeyecek ve okul yöneticilerinin kendi çabalarıyla elde ettikleri tecrübe ve birikimleri yok saymayacak biçimde yürütülmesi olmalıdır. 

Diğer taraftan okul yöneticiliğinin uzmanlık alanı olarak kurumsallaşması, okul yöneticiliği mesleği eğitiminin, üniversiteler aracılığıyla ve tezsiz yüksek lisans programları aracılığıyla yürütülmesi, evrensel uygulamalara, tezsiz yüksek lisans programının ruhuna ve okul yöneticiliği mesleğinin ihtiyaçlarına en uygun yöntemdir.

Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun ve Milli Eğitim Bakanlığının bu yöndeki çalışmalarının iyi niyetle, samimiyetle, bilimsel bilginin doğrultusunda, Türkiye’nin özgün deneyimleri ve koşulları çerçevesinde ve katılımcı bir anlayışla yürütüldüğünü görmekten de son derece memnunuz.  

Bu vesileyle okul yöneticiliği mesleğinin bir uzmanlık alanı olarak yasal teminat altına alındığı bir eğitim öğretim yılı olması dileği ile göreve başlayacak meslektaşlarımızı kutlar, başarılar dileriz. 

Öncü Okul Yöneticileri Derneği