Bilindiği üzere, ÖSYM tarafından ülke genelinde merkezi olarak sınavlar yapılmakta ve bu sınavlarda üniversitelerde görev yapan akademik personeller ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan okul yöneticileri ve öğretmenlere görev verilmektedir. Görevlendirme işlemleri ÖSYM tarafından hazırlanan “görevli işlemleri sistemi(GİS)” üzerinden yapılmaktadır.

Sendikamıza ise bir kısım illerde bağımsız anaokulu öğretmenlerinin görevli işlemleri sistemine kaydedilmediği, buna binaende sınav görevi verilmediği yönünde şikâyetler gelmektedir. Sınav görevlendirmeleri ÖSYM tarafından hazırlanan “ÖSYM  Sınav Görevlilerini Belirleme, Atama ve Ücret Ödeme İlkeleri” ne göre yapılmakta olup bu ilkelerde görev verilecek kişiler arasında öğretmenlerde yer almaktadır. Bu durumda, öğretmenler arasında ayrım yapılmaksızın tüm öğretmenler görevli işlemlerine sistemine kaydedilerek, tüm öğretmenlere sınavlarda görev alma hakkının verilmesi gerekmektedir. İllerde mevzuata aykırı olarak yapılan uygulamaların sonlandırılması, öğretmenlere arasında yapılan ayrıma son verilmesi için ÖSYM tarafından illerde bulunan sınav merkezi koordinatörlüklerinin uyarılması gerekmektedir. 

Türk Eğitim Sen olarak ÖSYM Başkanlığına gönderdiğimiz yazıda, Başkanlığınızca yapılan sınavlarda, Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan tüm öğretmenlerin görevli işlemleri sistemine kaydının yapılarak sınavlarda görev verilmesi konusunda sınav merkezi koordinatörlüklerinin uyarılmasını talep ettik.