Ali Çakır

Bakanlık yetkilileri, rotasyona tabi olup ücretsiz izne ayrılan ve rotasyonu delme girişimine yardımcı olan il ve ilçe milli eğitim müdürlerini mercek altına almalıdır.

Eğitim ve öğretime hizmet eden şube müdürlerinden bir kısmının, örnek davranış sergileyecekleri yerde, hileli bir şekilde rotasyondan kurtulmak için ücretsiz izinle rotasyondan kurtulmaya çalışmaları büyük bir tepki almaktadır.

Genellikle birinci bölgede 6. yılını dolduran şube müdürleri ücretsiz izinle sürelerini bir yıl uzatabiliyorlar. Bu durumda 2-3-4. bölgelerde çalışıp rotasyona tabi, birinci bölgeyi tercih edecek şube müdürlerinin yolunu kapatarak büyük bir haksızlığa imza atmış oluyorlar. Bu haksızlığa alet olan il ve ilçe milli eğitim müdürleri büyük tepki toplamaktadırlar.

Rotasyona tabi şube müdürüne ilk ücretsiz izin veren Ankara Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ücretsiz izin talebinde bulunmaya çalışan rotasyona tabi çoğu şube müdürleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlerini karşı karşıya getirmiştir. Haksız izin talebinde bulunan rotasyona tabi şube müdürlerine bazı sendika yetkilileri de destek vermektedirler.

Bu durum, yıllarca 2-3-4 bölgelerde çalışıp rotasyonla 1. bölge tercihinde bulunacak şube müdürlerinin yolunu kapatmış olacaklardır.

Hileli ücretsiz izin alan şube müdürleri için bakanlık yetkililerini göreve davet eden 2-3-4 bölgede rotasyona tabi şube müdürleri haklarının gasp edilmesine sessiz kalmayacaklarını, rotasyondan kurtulmak için hileli ücretsiz izin alan rotasyona tabi şube müdürlerine ve bunlara izin veren İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine karşı, ilgili hukuk yollarına başvuracaklarını dile getirmektedirler.

Mağdur olacak olan şube müdürleri, MEB yetkililerinin bu duruma en kısa zamanda el koymalarını beklemektedirler.

DÜZENLEDİĞİMİZ ROTASYON ANKETİNE KATILMAK  İÇİN TIKLAYINIZ