Milli Eğitim Bakanlığı; çeşitli sebeplerle boş bulunan ve yeni açılan eğitim kurumlarına yarıyılda yönetici ek atama duyurusuna çıkılarak atama yapılması ve uygulama birliği sağlanabilmesi için il milli eğitim müdürlüklerine talimat vermelidir.

2019 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına İlk Defa(Sınavlı) Yönetici Görevlendirme Takvimi ve Yönetmelik hükümleri doğrultusunda eylül ayı sonu itibariyle yönetici atama işlemleri tamamlanmıştı.

Fakat yönetici atama işlemleri başladığında açılış onayı gelmediği için duyuruya eklenmeyen okullar, yeni açılan okullar ve çeşitli sebeplerle boş kalan yönetici kadroları bulunmaktadır. Bu okullar şuan geçici görevlendirme ile yönetilmektedir.

Kamu yararı düşünüldüğünde okul müdürlüğü ve okul müdür yardımcılığı kadrosunun boş kalması yerine ikinci ( ek ) bir yönetici görevlendirme işleminin yapılması gerekmektedir. Boş bulunan okul yöneticiliklerine geçici personel görevlendirilmesi yerine bu kadroların sınav puanı elinde bulunan yönetici adayları arasından yeniden duyuruya çıkılarak kalıcı olarak görevlendirilecek(atanacak) kişiler tarafından yapılması yönetilmesi kamu yararı gereğidir.

YÖNETMELİKTEKİ AÇIK HÜKÜM UYGULANMALIDIR

Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme yönetmeliğin “Müdürlüğe ilk defa görevlendirme” başlıklı 24. Maddesinde ve “Müdür yardımcılığına ilk defa görevlendirme” başlıklı 25. Maddesinde:

“Müdür-Müdür Yardımcısı ihtiyacı karşılanamayan eğitim kurumları ile yeni açılan eğitim kurumlarının müdürlüğüne, görevlendirmeye esas puanların geçerli olduğu süreyle sınırlı olmak üzere, müdür olarak görevlendirilemeyenler arasından aynı usulle görevlendirme yapılabilir.”

Madde hükmü uyarınca yeni açılan kurumlar ve boş kalan kurumlara yeni bir takvim doğrultusunda ek yönetici görevlendirme duyurusu yapılması elzem olmuştur.

 YÖNETİCİ EK ATAMA DUYURUSUNA 10 İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇIKMIŞTIR

2019 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına İlk Defa Yönetici Ek Atama Duyurusuna ;  İstanbul İl Mili Eğitim Müdürlüğü , Sinop İl Mili Eğitim Müdürlüğü ,    https://diyarbakir.meb.gov.tr/www/duyurular/kategori/2 ,  http://izmir.meb.gov.tr/www/duyurular/kategori/2 ve  https://kastamonu.meb.gov.tr/www/duyurular/kategori/2  bu 5 İl Milli Eğitim  Müdürlüğü ( İstanbul, Sinop, Diyarbakır, İzmir, Kastamonu) çıkmıştır.

2020 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına İlk Defa Yönetici Ek Atama Duyurusuna da ;  https://bitlis.meb.gov.tr/www/ihtiyaci-karsilanmayan-egitim-kurumlarina-yonetici-gorevlendirme-duyurusu/icerik/2536 , https://ordu.meb.gov.tr/www/meb-bagli-egitim-kurumlarina-2019-yilinda-sinava-dayali-olarak-ilk-defa-yonetici-gorevlendirme-kapsaminda-yapilan-gorevlendirme-sonrasinda-yoneticilikleri-bos-kalan-egitim-kurumlari-ile-yeni-acilan-egitim-kurumlarina-yonetici-gorevlendirme/icerik/3786,  https://aksaray.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_01/03110427_yonetici_sYnava_dayalY_ek_atama_duyuru.pdf   ,    http://kirikkale.meb.gov.tr/www/2019-egitim-kurumlari-ilk-defa-yonetici-ek-gorevlendirme-duyurusu/icerik/1947,   http://agri.meb.gov.tr/www/2019-ek-yonetici-olarak-atanacaklar-icin-munhal-bulunan-okul-kurum-listesi/icerik/1691  bu 5 İl Milli Eğitim  Müdürlüğü ( Bitlis, Ordu, Aksaray, Kırıkkale, Ağrı)  çıkmıştır.

Yukarıda duyurularda da görüleceği üzere Ekim ayından itibaren 10’dan fazla İl Milli Eğitim Müdürlüğü farklı zamanlarda ek yönetici ataması duyurusu yapmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak yeni bir genelge ile bekleyen yönetici adaylarını göreve atamak, sizin elinizdedir. Sizden genelge veya emir gelmediği sürece İl Milli Eğitim Müdürlükleri ek yönetici atama duyurusu yapacak gibi durmuyor. 
Milli Eğitim Bakanlığını sınav puanı ile yöneticiliği hak etmiş kişilere,  görev vermesi isabetli olur diye düşünüyoruz.

Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığının iller açısından uygulama birliği sağlaması için okul ve kurumlarda boş kalan yönetici kadrolarına yarıyılda ikinci kez (ek) yönetici görevlendirme duyurusu yapılması için gerekli takvim açıklanarak, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine talimat verilmesi kamu yararına olacaktır.

 Sınava Dayalı Ek Yönetici Atama Platformu