Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan öğretmenler için maaş ödemesini haftalık ders saati üzerinden gerçekleştiriyor. Maaş ödemelerinde branş öğretmenleri 15 saat ders karşılığında ödem alırken sınıf öğretmenleri 18 saat ders karşılığında maaş ödemesi alıyor. Belirtilen saatlerin üzerinde derslere giren öğretmenler için ise Bakanlık ek ders ödemesi gerçekleştiriyor.

Sınıf Öğretmenleri Hizmet Puanı Verilmiyor

    Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretimde uygulanan DYK uygulaması ile yüzde yüz artırımlı olarak ek ders ödemesi uyguluyor.  Buna karşılık sınıf öğretmenliği yapanlar İYEP’te normla ders ücretleri uygulanıyor.

·        Branş öğretmenleri 10 saat derse girerken 20 saat ders parası alıyor.

·        Sınıf öğretmenleri 10 saat derse girerken 10 saat parası alıyor.

  Bu durum da sınıf öğretmenliği maaşları konusunda sıkıntılı ve adaletsiz bir durum oluşturuyor. Tüm bunlara ek olarak DYK kurslarında görev alan görev alan branş öğretmenleri için ek hizmet puanı veriliyor. Sınıf öğretmenlerine ise İYEP için herhangi bir hizmet puanı verilmeyerek haksızlık yapılmış oluyor.

 

  Bu durumda Milli Eğitim Bakanlığıtarafından ortaöğretime temel eğitimden daha fazla değer verildiği ortaya çıkıyor. Temel eğitim, ortaöğretime göre elbette daha değersiz değil. Hatta pek çok açıdan temel eğitimin ortaöğretimden çok daha fazla önem kazandığı görülmektedir. Bu durumda sınıf öğretmenliği için bu tutuma bir anlam verilemiyor. Sınıf öğretmenliği ataması her yıl en fazla ataması gerçekleştirilen alanlar arasında bulunuyor.