Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), 2016 yılında çıkarılan KHK ve Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına Dair Yönetmelik ile 2016 yılından bu yana sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştiriyor. Sözleşmeli öğretmenliğin temel nedeni ise doğu ve güneydoğu illerinde öğretmen tutabilmek ve o bölgelerin eğitim seviyesini ve kalitesini yükseltmek.  

2016 yılından bu yana yaklaşık 85 bin sözleşmeli öğretmen atandı. Yapılan atamanın tamamı doğu ve güneydoğu illerine oldu. Ve o dönemdeki bakanlık yetkilileri bundan sonra batı illerine ilkatama yapılmayacağını defaatle söyledi. O zamandan bu zamana doğu ve güneydoğu illerindeki öğretmen normunda ciddi doluluk olmuş olacak ki bakanlık batıya atama yapmaya karar verdi.

 İlk ataması yapılan sözleşmeli öğretmenlerden son atanan sözleşmeli öğretmenlere kadar doğu ve güneydoğu illerinde 85 bin sözleşmeli öğretmen var. Bunların bir kısmı da meslek hayatında 3. yılını tamamladı, 4. yılına başlayacak. Dolayısıyla kimi 1 yıldır, kimi 2 yıldır, kimisi de 3 yıldır görev yapan bu öğretmenler hala kadro alamamış, eş durumu hakkı ve illerarası tayin hakkı verilmemiş olmasına rağmen yeni atanacak 20.000 öğretmenin büyük kısmının batı illerina atanmasından rahatsız ve bu durumun adaletsiz olduğunu düşünüyorlar.  Dolayısıyla Sn. bakan Ziya Selçuk ve bakanlık yetkililerinden bu adaletsizliği ortadan kaldırıcı bir hamle bekleniyor.  83.000 sözleşmeli öğretmen ve aileleri adına...