AJANSKAMU-ÖZEL HABER

Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürlüğü rotasyonunda kendisi ya da birinic derecede yakını kanser tedavisi görenler için kabul ettiği mazeret nedneniyle rotsyonda öncelik hakkını kanserden daha ciddi olarak tedavisi olmayan ölümcül hastalıklar için ise uygulamadı. 

MEB'in bu tutumu şube müdürü rotasyonuna tabi olan Şube müdürlerini çok rahatsız etti. 

MEB'e 600'e yakın dilekçe gitti. MEB bu dilekçelerden sadece 22 tanesini kabul etti. 

Bu dilekçeler içinde gerçekten fantezi denebilecek derecede komik gerekçelerle rotasyondan muaf olma ve öncelik verilmesi talepleri bulunurken gerçekten mağdur olan ancak öncelik verilmeyenler de oldu. 

MEB'in şube müdürlüğü mazeretlerinde sadece kanser hastalığını baz alıp diğer ölümcül ve tedavisi olmayan hastaıkları dikkate almaması hukuken Rotasyona uğrayacak şube müdürlerine itiraz etme ve mahkemeye dava açma hakkı vermiş oldu. 

Kaldı ki MEB'in yılalrdır tecrübe ettiği gibi bu gibi durumlarda dava açanlar hep davaları kazandılar ve atamaalrı iptal ettirdiler. 

Dolayısıyla MEB'in bu süreçten sonra şube mdüürleri rotasyonunda açılacak davalarla başı ağrıyacağa benziyor. 

Bu konuda Memur Sen Genel başkanı Ali YALÇN da geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanını ziyaret ederek bu durumu ifade etmişti. 

Şube Müdürlerinin Rotasyon mazeret dilekçelerini kabul etmeyen MEB'in illere gönderdiği resmi yazılara karşı itiraz dilekçesi haberimizde. 

İtiraz dilekçesini ajanskamu olarak sizler için hazırladık.

Dilekçe için TIKLAYINIZ

ŞUBE MÜDÜRÜ ROTASYONU İPTAL EDİLMELİ Mİ ? EDİLMEMELİ Mİ ANKETİMİZE KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ