AJANSKAMU-ÖZEL HABER

Yönetici atama yönetmeliğinin 34. Maddesinde kendi isteği ile yöneticilik görevinden ayrılanların 1 yıl yönetici olamayacağı hükme bağlanmıştır. Mücbir bir durum olan mazerete bağlı yer değiştirmeleri ayrı tutuyoruz, İl içi veya İller arası isteğe bağlı yer değiştirme ile görevinden ayrılan idareciler 1 yıl beklerken, isteğe bağlı alan değişikliği yaparak idarecilikten ayrılanların 1 yıl beklememesi eşitsizlik oluşturmaktadır.

Bilindiği üzere, yönetici görevlendirme işlemleri yazılı, sözlü ve tercihler olmak üzere 3 aşamadan oluşmaktadır

1 Yıllık sürenin hesabında sözlü veya atamaya başvuru tarihi değil bu süreçten 6 ay önce başlayan bir sınav tarihinin temel alınarak sürenin uygulamada 2 yıla çıkarılması mağduriyetlere sebep olmaktadır.

 Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin "Yöneticilik görevinden ayrılma" başlıklı 34. maddesi 2. fıkrasında şu hüküm yer almaktadır:

"(2) Yöneticilik görevlerinden, aile birliği, can güvenliği, sağlık durumu mazeretlerine veya alan değişikliğine bağlı yer değiştirenler, üst yöneticilik görevine görevlendirilenler ve 33 üncü maddenin dördüncü ve beşinci fıkraları ile 36 ncı maddenin ikinci fıkrasına göre öğretmenliğe atananlar hariç olmak üzere, dört yıllık görev süreleri dolmadan herhangi bir nedenle istekleri üzerine ayrılanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla aradan bir yıl geçmeden yönetici olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunamaz. "

Yöneticiliğe ilk defa atama tarihinde başvuru esas tarihi sözlü/mülakat tarihi olan 30 haziran veya atama tarihi için 30 temmuz olarak düzenlenmelidir. Böylece adayların aleyhine olan durum düzeltilecektir.