Ajanskamu-Özel Haber

1. Döneme Ait Tüm Sınav-Not ve Performans İşlemleri İçin Son Tarih Belli Oldu. MEB son yayınladığı yazıda birinci döneme ait tüm işlemlerin e okula girilip bitirilmesi için 19 Mart Cuma gününe kadar süre verdi. 

MEB  12 Şubat 2021 tarihinde yayınladığı son yazıda 1. dönemde yapılamayan sınavların 1 Marttan itibaren 2 hafta içerisinde okullarda yüz yüz yapılacağını ve notların en son 19 mart taihine kadar e okulda işlemlerin bitirilmesini istedi.

İşte İlgili yaznın 8.maddesindeki o kısım. 

8. İlgi (e) yazımız ile 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminde sınav yapılamamış derslerinsınavlarının 15 Şubat 2021 tarihinden sonrasına ertelendiği bildirilmişti.
Bu kapsamda;
a) Sınavlar, eğitim kurumlarında yüz yüze yapılacaktır.
b) Ortaöğretim kurumlarının tüm sınıf seviyelerinde birinci döneme ilişkin yapılamayan sınavların takvimi,01 Mart 2021 tarihinden itibaren iki haftayı geçmeyecek şekilde eğitim kurumu alan zümre başkanları kuruluncabelirlenip planlanacak, eğitim kurumu müdürlüklerince gerekli tedbirler alınarak sınavların uygulanmasısağlanacak ve birinci döneme ilişkin tüm iş ve işlemler 19 Mart 2021 Cuma gününe kadar e-Okul sistemine işlenerek tamamlanacaktır.
c) Birinci dönemde yapılamayan sınavların kapsamı, 01 Kasım 2020 tarihine kadar işlenen konular ilesınırlı tutulacaktır.. 

denmektedir. 

Resmi Yazı İçin TIKLAYINIZ