Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde sınav uygulamalarının yeniden düzenlendiğini resmi internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada, “Bakanlığımızca resmi ve özel ortaöğretim kurumlarındaki sınav uygulamalarının salgın tedbirleri doğrultusunda yeniden düzenlenmesi kararlaştırılmış ve bu kapsamda 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci ve ikinci dönemine ilişkin sınavların 12. sınıflarda tamamlanmış; hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıfların önemli bir kısmında ise sınavların yapılmış olması hususları göz önünde bulundurularak ölçme ve değerlendirme uygulama ve süreçleri yeniden düzenlenmiştir” denildi.

Birçok öğrenci ve veli 2.dönem sınavlarına girmeyecek olan öğrencilere Performans notu verilip verilmeyeceğini soruyor.

MEB yağtığı basın açıklamasında konuya açıklık getirerek şöyle dedi : 

Sınava girmeyecek olan öğrenciler;

4.madde: Eğitim Kurumu müdürlüklerince dilekçeleri alınan ve tercihleri doğrultusunda yapılacak ikinci dönem sınavlarına katılmayacak olan öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonuna ilişkin iş ve işlemleri, birinci dönem notlarına göre tamamlanacak ve bu öğrencilere yönelik başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacaktır.

Yani Sınava girmeyecek  olan öğrencilere performans notları vs hiç bir not verilmeyecek. Birinci dönem notları ile karnelerini alacaklar.

Sınava girecek olan öğrenciler;

5.madde: 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemine ilişkin olarak sınavları yapılamamış olan ve takvim doğrultusunda yapılacak ikinci dönem sınavlarına girmek isteyen öğrencilerin ise 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonuna ilişkin iş ve işlemleri, sınavlarla birlikte diğer ölçme ve değerlendirme uygulamaları değerlendirmeye alınarak tamamlanacaktır.

Yani Sınava girmeyecek olan öğrencilere performans notları vs t,üm notları verilecek. Her iki dönemin de ortalamasına göre  karnelerini alacaklar.

Ayrıca 6- Hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinden 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine yönelik sınavları tamamlanmış olan öğrencilere de tercih hakkı sunulacak olup istemeleri hâlinde bu öğrenciler de sadece birinci dönem notları ile değerlendirilecektir. denilerek isteyen öğrencielre ikinci dönem sınavlarına girseler de birini dönem notlarına göre değerlendirme yapılma hakkı verildi. 

MEB böylece şunu yapmış oldu, bu saatten sonra yapılacak olan uzaktan eğiti mderslerinini ve çalışmaların artık bir önemi kalmadı. Okullar da uzaktan eğitime devam ettiği , açılmadıüı müddetçe öğrencielr için çoook uzun bir yaz tatili şimdiden başlamış oldu.