Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı 2023 Vizyon belgesi kapsamında il müdürleri akademisyenleri illerine davet ediyor .

Akademisyenlerde vizyon belgesi kapsamında eğitim - öğretim üzerine seminer ve konferanslar veriyor .

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü de 2023 Vizyon belgesini tanıtmak üzere Prof.Dr.Üstün DÖKMEN’i illerine davet ederek okul yöneticilerine konuşma yapmasını istedi .

Üstün DÖKMEN’de kürsüde , başörtülü il Müdürü Fazilet DURMUŞ’un huzurunda başörtülü öğretmenlere hakaret edercesine ; “ başörtülü kişileri rehber öğretmen yapmayacaksınız “ dedi.

Üstün DÖKMEN’in bu hakaretlerine sessiz kalmayan birçok yönetici / öğretmen salonu terk etti .

İl Müdürü Fazilet DURMUŞ bu duruma tepki gösteremedi , hatta program sonuna kadar bekleyip , Üstün DÖKMEN’e plaket takdim etti .

Sakarya ilinde 2023 vizyon belgesi programları kapsamında konuşma yapan ve başörtülü öğretmenleri hedef alan Üstün DÖKMEN’in bu ilk vukuatı değil !

Daha önce yine benzer açıklamaları Ankara ve Antalya il müdürlüğünün programlarında da yapmış ve başörtülü kardeşlerimizi aşağılamıştı .

Üstün DÖKMEN’in başörtülü öğretmenleri hedef gösteren bu sözlerine en sert tepki Eğitimbirsen Genel Başkanı Ali YALÇIN’dan geldi .

Ali YALÇIN , Twitter hesabından yaptığı açıklamada ;

[1] Daha önce MEB'in Antalya'daki bir toplantısında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerini hedef alan Üstün Dökmen,şimdi de Sakarya'da başörtüsü konusundaki önyargısını ortaya dökmüş.

Önyargılarını,zırvalarını güya bilimsellik maskesiyle yedirmeye kalkmış.

[2] Üstün Dökmen, 'Nasıl bir pilot sarhoş olmamalı,bir hiristiyan psikolog haç takmamalı ise;Rehberlik Öğretmeni de Başörtülü biri olmaz!”, “Meslek icra edilirken İnşallah, Maşallah,Hayırlısıyla gibi cümleler sarfedilmemelidir!” demiş.

Bu adamın yaptıkları 'Küçük Şeyler' değil.

[3]İki noktada üzüntümü ifade etmeliyim.

Birincisi:Yıllardır bu adamlar bilim adamı,akademisyen sıfatıyla üniversitelerde ve kamuda zulmün meşruiyetini ürettiler.

Zulüm,onların direncine rağmen kararlı mücadelemizle son buldu.

Üzgünüm,çünkü hala itibar görüyorlar.

[4] İkincisi: Bu nasıl bir Milli Eğitim hafızası ki,bu adam üst üste bu tür rezillikler yaşatmasına rağmen hiç bir şey yokmuş gibi davetler alıyor.

Araştırdım.Mutfakta biri mi var diye. Evet mutfakta biri var ve 'Gezici'...

Bu yaşananlardan  umarım bu kez bari ders alınır.

Eğitimbirsen Genel Başkanı Ali YALÇIN’ın Twitter hesabından yaptığı açıklamada , konuyu araştırdım mutfakta biri mi var diye . Evet mutfakta biri var ve “ Gezici”... sözleriyle kime mesaj gönderdiğini araştırdık .

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminde gezi parkı destekçisi bir öğretmeni görevlendiriyor .

Bu öğretmeni de , 2023 Vizyonu Gençlik Aşısı projesinin başına getiriyor .

Ersel AYDIN isimli öğretmen Sakarya ilinde 2023 Vizyon projesini öğrencilere aşılayacak kişi olarak seçiliyor .

Bu öğretmenimizin sosyal medya hesaplarına bakıldığı zaman , Gezi parkının sembolü olarak topluma yutturulan Ali İsmail KORKMAZ’ın resmini profil resmi yaptığı görülüyor .

 

 

 


Sakarya ilinde 2023 Vizyon belgesi kapsamında gençliğe vurulmak istenen aşı tutmuş .

Üstün DÖKMEN aracılığıyla başörtülü öğretmenler üzerinden Sakarya ilinde Vizyon belgesinin aşısı yapılmış .


2023 Vizyonu Gençlik Aşısı projesinin başına gezi parkçı öğretmeni görevlendiren il müdiresi Fazilet DURMUŞ’da bu aşıya bilerek ya da bilmeyerek katkı vermiş ...

Neyse ...

Sizin için ;

“ Küçük Şeyler “ !!! deyip haberimize noktayı koyalım ...

Kamudanhaber