21 Eylülden İtibaren Ek Dersler Nasıl Ödenecek? MEB'den Son Dakika Açıklaması geldi. İşte MEB'den yapılan açıklamanın detayları ve ek derslerin nasıl ödeneceğine dair merak edilen soruların cevapları.

Ek derslerin yapılma zamanı yaklaşıyor ve uzaktan eğitim süreci başladı. Diüer yandan da yüz yüze eğitime geçildi bazı okullarda. Şimdi okul yöneticilerinin cevabını en çok merak ettiği soru şu: Ek dersler EBA'dan yapılan derslere göre mi yoksa okuldaki programa göre mi ödenecek? Bu konuyu sizler için araştırdık.. Cevabı Ajanskamu.net özel haberimizde

Son DakikaMEBden EK Ders Açıklaması Geldi 

Son Dakika. MEBden Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlere yapılacak olan EK Ders ödemeleri ile ilgili açıklama geldi. 

MEB Personel Genel Müdürü Ömer İNAN imzalı yazıda ek derslerin nasıl hesaplancağı ile ilgili detaylı açıklamalara yer verildi. 

MEB 23 Eylül tarihli bugün yayınladığı yazıda Öğretmnlerin ek derslerinin neye göre hesaplanacğaın ıve nasıl ödeneceğini açıkladı. İdareciler ek dersleri yapmaya başlayacğaı bu günlerde en çok cevabını merak ettiği soru şu oldu: Ek dersler EBAdan yapılan derslere göre mi yoksa okuldaki programa göre mi ödenecek? cevabı Ajanskamu.net özel haberimizde?

MEB Bugün yayınladığı Ek Derslerle ilgili  resmi yazıda Resmi Yazı İçin TIKLAYIN 

Şimdi konuyu ele alalım: 

Öğretmenlerin ek dersleri hem yüz yüze okul ders programındaki okuldaki fiilen yapılan her bir derse ,  hem de uzaktan eğitimde yapılan canlı derslere ( EBAda olmak kaydıyla) ödenecektir. 

EK Ders ödemelerinde Kadrolu ve ücretli öğretmenler için farklı iki durum sözkonusudur. 

MEB 20 Eylülde ayınladığı Uzaktan Çevrim İçi Eğitim Ders Programının açıklamalr kısmının 13. maddesinde " EBA Canlı Ders uygulaması üzerinden tanımlanmayan ya da tanmlandığüı halde başlatılmayan hiçbir ders için ek der ödemesi yapılmayacaktır." denilmektedir. ( Yazı İçin TIKLAYINIZ) 

Buna göre Öğretmenlerin hafta içi ya da hafta sonu yaptıkları yüz yüze eğitim ve sadece EBAya tanımlı dersler üzerinden 15,18,20 gibi görev yaptığı örğetmenlik branşına göre öncelikle maaş karşılığını doldurması gerekmektedir. 

15 saat maaş karılığını doldurmayan bir öğretmen 10 saat derse giriyorsa sadece DDHden 10 saate 1 saat ek ders alacaktır. 15 saatten sonraki her bir uzaktan canlı ders ya da yüz yüze eğitim dersi ek ders olarak ödenecektir.

Sınıf rehber öğretmenliği görevi verilen her bir öğretmen 2 saat ücret alacaktır.

Derslerin hesaplamasında kadrolu ve ders tamamlama şeklinde görevlendirilen kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin ders saati hesaplamalarında yüz yüze girdikleri ders saati ve EBAda tanımlı ve fiilen yerine getirilen her bir ders baz alınacaktır. Bunun dışında yapılan dersler ek ders hesabından dikakte alınmayacaktır. 

Öğretmenler yaptıkları her dersi EBA ve yüzyüze ders defterine işeleyecek mzalayacaktır. Ayrıca Her ayın son pazrtesi günü İdareciler tarafından oluşturulan  Çevrim İçi Uzaktan Eğitim Takip Formuna okula gelip imza atacak ve ek ders ödmemelerinde bu form baz alınacaktır. ( Ders Defteri ve Takip Formu İçin TIKLAYINIZ) 

Kadrolu öğretmenlere EBA dışında farklı platformlarda yapılan dersler için herhangi bir ücret ödenmeyecektir. 

İdarecilere fiilen yerine getirdikleri görevler için ücret ödenecektir. 

Ücretli öğretmenler için ise durum farklı.

Onlar yüz yüze ya da uzaktan eğitimde hangi uygulama ile ister EBA ister farklı uygulamalarla yaptıkları her bir ders için ücret ödenecektir. 

Kadrolu öğretmenlerden bir şubeyi ikiye bölse de öğretmen her grupta derse girse de ek dersler gurp sayısına göre değil sınıf şube bazında tek ders olarka değerlendirilecektir.