Ajanskamu-Özel Haber

Son Dakika Haberi  2. Dönem Okullar Açılacak mı? , öğretmenler aşılandıktan sonra okullar açılır mı? 

Koronavirüs salgının ardından Hükümet 4 Ocak tarihine kadar yüz yüze eğitimin ertelenmesi kararı almıştı. 

Covid-19 aşılarma çalışmalarının dünyada başlaması üzerine Türkiye ilk etapta 20 milyon doz aşıyı ülkeye bu hafta sonu getirtti. 

Sağlık çalışanaları, kronik hastalığı olanlar ve 65 yaş üstünden sonra öncelikli olarak aşı yapılacak grup arasında Öğretmenler yer alıyor. Aşılar 2 doz şeklinde vuruluyor ve aşılama çalışmasının ardından bir buçuk ay gibi süredfe antikor üretimi başlıyor. 

Aşılama çalışmalarının başlayacak olması sonrasında Öğretmenler de aşı olduktan sonra şubat ayının ortası gibi antikor üretimi için yeterlü süre geçmiş olacak .

Bu durum milyonlarca öğrenci ve öğretmenin 2. Dönem Okullar Açılacak mı? , öğretmenler aşılandıktan sonra okullar açılır mı? Okullar ne zamabn açılacka? 4 ocakta okullar açılıır mı? sorularının sormasına neden oldu. 

Bu konuda TBMM'de bütçe görüşmelerinde kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK Okullar 4 ocakta açılacak mı? sorusuna Bu konuda Salgının seyrine göre hareket ettiklerini açıklayan Bakan SELÇUK bu durumu görmeden okulları 4 ocakta açacağız diyemeyeceklerini ifade etti. 

Ancak Kulislerden edindiğimiz bilgilere MEB öğretmenlerin Ocak ayı başında planlanan aşılanmasının  ardından okulları 2. dönem açmayı ve açar açmaz da sınavları yapıp öğrencilerin en az dönem notu oluşturmayı hedeflediği bilgisini edindik. 

Bu konudaki gelişmeleri ajanskamu olarak aktarmaya devam edeceğiz.