Ajanskamu-Özel Haber

Son Dakika Gelişmesi 5 ve 9. Sınıflar Açılacak mı? Karar Belli Oldu 

Milli Eğitim Bakanlığı seyreltilmiş aşamalı eğitim programı kapsamında covid 19 nedeniyle okulları kademeli olarak açıyor. Yarın başlayacak olan ilköğretim kademeleri, köy okulları, özel eğitim okulları ve 8.sınıflar ile lise hazırlık ve 12. sınıfların ardından hangi sınıfların açılacağı merak konusu oldu. Velilerin eh çok merak ettiği konular arasında ise 5 ve 9. Sınıflar Açılacak mı? sorusu yer alıyor. 

İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 Ekim tarihinde Bakanlar kurulunda yapılan uzun toplantının ardından 2-3-4-8 ve 12 sınıfların yanısıra lise hazırlık sınıfları, köy okulları ve özel eğitim okullarında da seyreltilmiş olarak okulları eğitime açacaklarını açıklamıştı. 

Bu sınıflar yarın okula başlıyor. Velilerin en çok merak ettiği konus ise bu sınıflar arasına  5 ve 9. Sınıflar için de okulların açılıp alımayacağı konusu oluşturuyor. 

5 ve 9. Sınıfların açılması ile ilgili karar yarın bakanlar kurulunda görüşülecek ve 19 Ekimden itibaren bu sınıfların da eğitime açılması planlanıyor. 

MEB'de tüm hazırlıklar bu sınıfların da önümüzdeki hafta 19 ekimden itibaren açılması yönünde. 

Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacak.

Bu hafta İl müdürleriyle yapılan toplantıda Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK'un da bu konuda açıklama yaptığı ve nihai kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade ettiği biliniyor.

Yüz yüze eğitim uygulaması ise şöyle olacak;

Çocuğunu okula göndermek istemeyen velilerden dilekçe alınacak. 

Kantinler kapalı olacak. 

2 Grup halinde sınıflar seyretltilmiş ve tüm tedbirler alınmış olacak.

İkili eğitim yapılmayacak.

Okullarda sadece öğrencilerin su ihtiyacı için Okul idarecileri tedbir alacak. 

Öğrencilerden HES kodu istenmeyecek. 

Velilere EBA TV'yi takip etmeleri ve tüm sınavların yüz yüze , tüm müfredattan olacak şekilde okullarda yapılacağı iletilecek. 

MEB bu hafta yaptığı Ortaöğretimde Yüz yüze eğitim uygulaması ile ilgili genelgede de Ders programlarının nasıl olacağı ile ilgili kapsamlı açıklama yapmıştı. 

Buna göre liselerde 9. sınıfların açılmasıyla da kademeli olarak diğer sınıfların açılmasına da geçilecek.