Bilindiği gibi 18-22 Kasım tarihleri arasında okullar ara tatile girecek. Bu 9 günlük süreçte öğrenciler tatil yaparken öğretmenler ise yine okula gidecek.

Daha önceleri 2’şer hafta olmak üzere Eylül ve Haziran aylarında yapılan seminerler artık Eylül başında 1 hafta Kasım ara tatilinde 1 hafta, Nisan ara tatilde 1 hafta ve haziran okul sonunda da 1 hafta olacak şekilde yapılacak. Daha önceki yıllarda okulların başında ve sonunda ücretli öğretmenler okullarda görevli olmadıkları için seminerlere katılmıyor ve ek ders ücreti almıyorlardı.

Oysa şimdi Kasım ve Nisan aylarında ücretli öğretmenler görevlerine devam ediyorlar ve bu tatil döneminde okullara gidip eğitim çalışmalarına katılacak mı, katıldığı takdirde bu çalışmaların karşılığı olarak ücret ya da ek ders alabilecekler mi bu konuda herhangi bir bilgi ve açıklama yapılmadı.

Zaten çok düşük ücretler karşılığı bu görevleri yapan ücretli öğretmenlerin bu konuda bilgilendirilmesi ve bu konuyla ilgili en azından diğer kadrolu öğretmenler gibi ücret alarak ara tatil döneminde mağdur edilmemeleri gerektiğini düşünüyoruz

Milli Eğitim Bakanlığından bu konuyla ilgili acil bir açıklama bekliyoruz. Ücretli öğretmenlerin kadro ve atama problemlerinin de en kısa süre içinde çözülmesi ve bu başlıktaki gibi sorulara maruz kalmamalarını diliyoruz.

 

Handan Taşgın