Yeni Adım Gazetesi köşe yazarlarından Erhan ÇAKMAK köşe yazısında "Bakan Mahmut Özer, milletvekili adayı olacak mı?" konusunu kaleme aldı.

İşte Erhan ÇAKMAK'ın o yazısı

Seçim sürecinin başlaması ile birlikte milletvekilliği adaylığı bakımından birçok isim telaffuz edilmeye başlandı.


Aralarında çok önemli isimler de bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Mahmut Özer gibi… Bakan Özer'in, Ak Parti Zonguldak birinci sıradan milletvekili adayı olabileceği siyaset kulislerinde konuşuluyor.

Sayın Bakan'ın bundan haberi olmayabilir, bu durum siyaset kamuoyunda bir "temenni" olarak gündeme getirilmiş de olabilir…

Prof.Dr. Mahmut Özer'in, Zonguldak'tan milletvekili adayı olması için bakanlık mevkiinden ayrılması gerekiyor.


Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli bakanlıklarından birine atanan Mahmut Özer'in, durup dururken, bakanlığı bırakıp milletvekili adayı olması pek akla yatkın değil…

Bunun tek koşulu olabilir… Sayın Cumhurbaşkanımız, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e " Git, Zonguldak'tan milletvekili adayı ol, seçimi kazan gel " derse, o zaman akar sular durur. Bakan Özer, milletvekili adayı olur, seçimi kazanır, Ak Parti'ye büyük güç kazandırır, özellikle bu seçimin sonuçlarında etkili olacak " Z " kuşağının oylarının Ak Parti"ye akmasını sağlayabilir.


Sayın Özer, ZBEÜ'nün eski Rektörü olması nedeniyle, gerek mezun olmuş, gerek halen öğrenime devam eden üniversite öğrencilerinden büyük destek göreceği gibi, öğretmenlere sağladığı haklar bakımından eğitim çevrelerinden de büyük destek görebilir. Kimi çevrelerce, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na yönelik eleştiriler olsa bile, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in, öğretmenlik mesleğinin saygınlığının en üst düzeyde gerçekleşmesi, öğretmenlerin ekonomik ve sosyal haklarının genişletilmesi için verdiği büyük mücadele takdirle karşılanıyor.

Kamuoyunda ve eğitim çevrelerinde yakından bilinen tek bir örnek verelim… Milli Eğitim personeline en yüksek promosyon sağlanması Bakan Özer'in talimatı ile gerçekleşti.

Sözün kısası şudur : Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Mahmut Özer'in adı bu memlekette "milletvekili adayı" olması temennisiyle geçiyorsa eğer, Zonguldak'ta üniversite rektörlüğü yaptığı yılları boşa harcamamış demektir.