Seyreltilmiş olarak belirli sınıflar için yüz yüze başlayan eğitim öğretim faaliyetleri, vaka sayılarında yaşanan artış sonrasında tamamen uzaktan eğitime geçmişti. İlk dönem sonuna kadar uzaktan eğitimle devam edecek sürecin sonunda 22 Ocak'ta öğrencilerin karneleri elektronik ortamda oluşacak.

MEB tarafından yayınlanan yazıya göre, öğrenciler basılı karne almayacak. Karnelerini elektronik ortamda görecek olan öğrencilere ortaokullarda derse katılım ve proje notlarına göre değerlendirme yapılacak. MEB'in açıklamasına göre, 5 inci, 6 ncı, 7 nci ve 8 inci sınıflarda dönem puanı sadece ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile oluşturulacaktır. Varsa girilmiş olan sınav puanları okul müdürlükleri tarafından silinecektir. Ancak velinin 21.01.2021 tarihine kadar okul müdürlüğüne başvurması hâlinde yapılmış olan sınavlardan alınan puanlar dönem puanı hesaplamasına dâhil edilecektir.

Bu kapsamda okul idarelerinin ve öğretmenleri en fazla düşündüren konu derse hiç katılmayan / katılamayan öğrencilere ne yapılacağıyla ilgili. Sınavlara pandemi endişesi nedeniyle katılmayan, yüz yüze eğitim yapıldığı dönemde MEB'in de oluruyla isteğe bağlı olarak yüz yüze eğitime de katılmayan ve bu süreçte uzaktan eğitimde canlı derslere de girmeyen veya giremeyen öğrencilerin durumu netleştirilmiş değil, insiyatifin tamamen öğretmenlere bırakıldığı görülüyor.

Okullardan gelen bilgilere göre derslere ve sınavlara katılmayan öğrencilerin not bölümlerine Girmedi (G) yazılması konusunda çoğunluğun görüşü söz konusu durumda. Çünkü notlandırma yapılacak bir veri malesef eğitimcilerin elinde yok. Fakat bu durum şimdilik yalnızca bir görüş, kesinlik içermiyor. Canlı Derse Hiç Girmeyen Öğrenciye Nasıl Not Verilecek? sorusu muallaklığını koruyor.